HomeNieuws Start bouw 1e fase Ketelmakerij te Vlissingen

Start bouw 1e fase Ketelmakerij te Vlissingen

Actueel | In de media

86 woningen in het Scheldekwartier

 

De bouw van de eerste fase van Ketelmakerij, onderdeel van het Scheldekwartier in Vlissingen, is onder leiding van wethouder John de Jonge en in het bijzijn van de nieuwe bewoners feestelijk aangekondigd. De eerste fase omvat de realisatie van 14 Kadewoningen, 26 appartementen, 1 Stadswoning en 5 eengezinswoningen. Ketelmakerij is een ontwikkeling van VolkerWessels Vastgoed (Koninklijke VolkerWessels) in samenwerking met gemeente Vlissingen en de bouw is in handen van bouwbedrijf Van Agtmaal, eveneens onderdeel van Koninklijke VolkerWessels.

Scheldekwartier

Ketelmakerij wordt een nieuw deelgebied in het Scheldekwartier van Vlissingen, dat de komende jaren volledig wordt omgevormd tot een gezellige woonwijk aan het water van de Schelde waar wonen, werken en ontspannen centraal staan. Een ongepolijste stadswijk met een industriële uitstraling, maar tegelijkertijd met alle moderne (stadse) voorzieningen in de buurt. De ligging van de stadswijk is ideaal. Het Scheldekwartier grenst aan het centrum van Vlissingen én is gelegen aan het water. Daarnaast staat u binnen een mum van tijd op de boulevard en is er in de omgeving ook veel groen te vinden. Het maritieme karakter van het Scheldekwartier vloeit langzaam over in stad, strand, duin en bos.

Architectuur

Vlissingen, de stad van Michiel de Ruyter, de scheepsbouw en het water. De positie aan de haven ter plekke van de voormalige ketelmakerij, een locatie doordrenkt van historisch besef. Dit heeft het bureau ‘architecten van Mourik’ zichtbaar terug laten komen in de vormgeving van de architectuur. Het ontwerp is op tal van plekken voorzien van stoere stalen details, afgewisseld met subtiele motieven in beton, ontleend aan oude klederdracht uit Vlissingen. Als geheel toont het project de kwaliteit van eigentijds wonen zonder daarbij het belang van het verleden uit het oog te verliezen.

 

Stedenbouwkundig is er sprake van een bouwblok rondom het gemeenschappelijke groene hof. Bij de inrichting hiervan is rekening gehouden met het dagelijks gebruik door jong en oud in de vorm van parkeergelegenheid, een rondje fietsen en een speelplek. Hiermee wordt de vorming van een hechte en veilige community gefaciliteerd en gestimuleerd.

 

De Delftse stoepjes vormen een prettige en herkenbare scheiding tussen openbaar- en privéruimte. Architectonisch is ieder deelblok voorzien van een eigen herkenbare expressie binnen een met elkaar samenhangende ontwerpfamilie.

+