icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 16 december 2016

Parkrijk in RijswijkBuiten van start

De bouw van Parkrijk in RijswijkBuiten is op donderdag 15 december gestart. Wethouder Ronald van der Meij gaf het startsein met vuurwerk vanaf de naastgelegen schaatsbaan. De bouw van de eerste fase van Parkrijk in RijswijkBuiten bestaat uit een grote diversiteit aan woningen; Laanappartementen, Herenhuizen, Hofwoningen en Stadsvilla’s. In totaal gaat het om 80 woningen die op 1 appartement na allemaal zijn verkocht.

In zijn speech heeft de wethouder aangegeven dat het gebied ’t Haantje vanaf heden Parkrijk zal heten. Er is voor een nieuwe naam gekozen om met dit gebied de link te leggen naar het prachtige stadspark aan de kop van dit gebied, namelijk het Wilhelminapark.

Het startsein van de bouw is niet alleen met de toekomstige bewoners, maar ook met de huidige bewoners in RijswijkBuiten gevierd. De schaatsbaan zal van vrijdag 16 t/m zondag 18 december in Parkrijk (gelegen naast tuincentrum Groenrijk ‘t Haantje) blijven liggen, zodat de bewoners gratis kunnen schaatsen.

 

De eerste fase van Parkrijk is een gezamenlijke ontwikkeling van Dura Vermeer Bouw ZuidWest en VolkerWessels Vastgoed. De bouw van deze woningen wordt uitgevoerd door Dura Vermeer en Boele & van Eesteren.

 

RijswijkBuiten
In de komende 10 jaar verandert de zuidkant van Rijswijk compleet. Tussen nu en 2023 worden er 3.500 woningen gerealiseerd in Sion en ‘t Haantje. RijswijkBuiten wordt een wijk die in het oog springt. Een wijk voor- en van iedereen, maar bovenal een duurzame wijk. Energiezuinig en dat ziet men terug in de energierekening. Maar ook duurzaam door de ruime opzet, de groene omgeving en het water in het gebied. Voor meer informatie kijk op: www.rijswijkbuiten.nl