icon-arrow-right
HomeNieuws Overeenkomsten realisatie huurwoningen Poortwijk III ondertekend

Overeenkomsten realisatie huurwoningen Poortwijk III ondertekend

Actueel

Op maandag 1 juli 2013 zijn in Oud-Beijerland door wethouder J. van Buuren, de heer B. van der Ent, adjunct-directeur HW Wonen en de heer M.H. Schipper, directeur VolkerWessels Vastgoed B.V. de contracten ondertekend voor de realisatie van 18 huurwoningen in

Poortwijk III.

Poortwijk3 ovk
V.l.n.r. M.H. Schipper, B. van der Ent en J. van Buuren

Bouwplan

De woningen maken onderdeel uit van het door VolkerWessels Vastgoed ontwikkelde bouwplan (Poortwijk3) en worden samen met het eerste deel van de vrije sector koopwoningen in dit plan gerealiseerd. Het ontwerp van de woningen is gemaakt door Klunder architecten uit Rotterdam, die al eerder het ontwerp voor de koopwoningen tekende.

Voorzieningen

Eerder werden in de nieuwbouwwijk Poortwijk III het wijkwinkelcentrum Agrimarkt en 22 woningen van HW Wonen aan de Muzieklaan opgeleverd. De nieuwe multifunctionele school, waarin christelijke basisschool Sabina van Egmond, openbare basisschool de Klinker en buitenschoolse opvang van SDK Kinderopvang onderdak krijgen, is in aanbouw. Met de bouw van de 18 huurwoningen en vrije sector koopwoningen door VolkerWessels Vastgoed krijgt Poortwijk III nu nog meer vorm.

Zeer tevreden over samenwerking met VolkerWessels Vastgoed

Projectwethouder Van Buuren gaf aan dat de gemeente vooral heel blij is met deze volgende ontwikkeling in de wijk. "Ik ben zeer tevreden over de samenwerking in dit project. Het realiseren van zo'n veelzijdige wijk kun je alleen samen doen en dat heeft deze fase wel bewezen. Complimenten!"

Adjunct-directeur Van der Ent benadrukte het belang van een gevarieerd woningaanbod en onderstreepte het vertrouwen dat HW Wonen in Poortwijk III heeft. Directeur Schipper toonde zich verheugd over de goede samenwerking met de gemeente Oud-Beijerland en HW Wonen. Hij meldde dat de bouw van Poortwijk3 in september 2013 start en sprak de verwachting uit dat de eerste bewoners nog voor de zomer van volgend jaar hun nieuwe woning kunnen betrekken.

+