icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 23 maart 2016

Oplevering 18 energienotanul woningen De Hoven in Sterrenberg

In Sterrenberg (Huis ter Heide) worden de laatste 18 woningen van deelgebied De Hoven opgeleverd. Precies één jaar na de start van de verkoop ontvangen de nieuwe bewoners de sleutels van hun nieuwe huizen. Negen van deze 18 woningen zijn gebouwd als energienotanul woning. Wonen op Sterrenberg is een ontwikkeling van VolkerWessels Vastgoed. De bouw is in handen van Bouwcombinatie Sterrenberg, bestaande uit Bébouw Midreth en Boele & Van Eesteren (beide VolkerWessels ondernemingen).

Het verkoopsucces van de woningen kan worden toegeschreven aan de ligging van Sterrenberg. De wijk ligt midden in het groen op de Utrechtse Heuvelrug en is toch dichtbij de voorzieningen in Zeist en Soesterberg. De stad Utrecht ligt op slechts 10 kilometer afstand. De aansprekende architectuur van de woningen en de scherpe prijsstelling zijn tevens onderdeel van de succesformule. Verkoopmanager Evert-Jan van de Haar: “Met de mogelijkheid van energienotanul bieden wij onze klanten een unieke kans om te kiezen voor nieuwbouw, duurzaamheid èn lage woonlasten”.

Hoven

Energienotanul

Consumenten zijn enthousiast over het door VolkerWessels ontwikkelde energienotanul-concept. Energienotanul wordt de nieuwe standaard in de bouwwereld: woningen waarvan de energielasten nul kunnen zijn. Het doel is tweeledig, minimale woonlasten voor bewoners en forse reductie van de CO2-uitstoot tijdens de levensduur van de woning. Negen van de 18 woningen zijn gebouwd volgens het energienotanul principe. Duurzaamheid is zeer in trek in de wijk Sterrenberg, waar inmiddels al meer dan 60 woningen zijn gebouwd als energienotanul woning. De vraag naar duurzame woningen blijft onverminderd groot.

Deelgebied De Hoven afgerond

Met de oplevering van deze 18 woningen zijn de bouwwerkzaamheden in deelgebied De Hoven klaar en is de transformatie van dit deel van de nieuwe woonwijk afgerond. De afgelopen jaren zijn in opdracht van VolkerWessels Vastgoed in totaal 60 appartementen en 88 gezinswoningen gebouwd, waarvan 30 energienotanul. Bovendien zijn er drie nieuwe zorggebouwen gerealiseerd (totaal circa 6.900 m2), een nieuw plein, ruim 380 nieuwe parkeerplaatsen, en voor alle buurtkinderen

maar liefst zes speeltuinen.

Over project Sterrenberg

Op Sterrenberg worden in totaal 440 marktwoningen gebouwd, waarvan er op dit moment circa 270 af zijn. Het woningaanbod is divers: van eengezinswoningen tot appartementen, twee-onder-een-kapwoningen. Project Sterrenberg is ontwikkeld vanuit de gedachte van omgekeerde integratie. Mensen met een verstandelijke beperking die in één van de nieuwe zorggebouwen wonen, krijgen er met de komst van de 440 woningen nieuwe buren bij. Door de centrale ligging (Zeist, Amersfoort en Utrecht liggen op steenworp afstand) is de wijk geliefd bij zowel de stadsliefhebber als de liefhebber van rust, ruimte en groen.

 

Meer informatie over het project is te vinden op www.wonenopsterrenberg.nl.

 

Verkoop- & Informatiecentrum Sterrenberg is elke werkdag geopend voor bezoekers van 9.00 tot 17.00 uur en tevens op afspraak. De grote gebiedsmaquette is hier permanent opgesteld en alle informatie is aanwezig om een goed beeld te schetsen over het wonen op Sterrenberg.

 

Sterrenberg is een ontwikkeling van VolkerWessels Vastgoed. De bouw is in handen van Bouwcombinatie Sterrenberg, uitgevoerd door VolkerWessels ondernemingen Bébouw Midreth en Boele & Van Eesteren.