icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 22 april 2022

Oostzijde Grote Markt opnieuw in de prijzen

De nieuwe Oostzijde van de Grote Markt heeft opnieuw een prijs gewonnen. Nadat het bouwproject Grote Markt Oostzijde begin dit jaar de NEPROM-prijs won, sleepte de Oostzijde van de Grote Markt (inclusief het Forum, The Market Hotel en Merckt) donderdagavond ook de Kern Jaarprijs in de wacht.

Nieuw elan

De Kern Jaarprijs (voorheen de NRW Jaarprijs) wordt sinds 1989 uitgereikt aan de beste retailontwikkeling van Nederland. De gemeente Groningen, VolkerWessels Vastgoed en MWPO kregen de prijs, omdat de vakjury vindt dat het project veel aansprekende onderdelen kent die ‘gezamenlijk nieuw elan brengen in dit stuk van de Stad’, aldus juryvoorzitter René Vierkant.

Het is voor het project al de tweede prijs die het dit jaar wint. Eind januari kregen de samenwerkende partijen al de NEPROM-prijs 2021 van de vereniging van projectontwikkelaars. In oktober maakt de Oostzijde opnieuw kans om in de prijzen te vallen. De gemeente Groningen is, als opdrachtgever, ook genomineerd voor de Gouden Piramide, een tweejaarlijkse rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap.

Tekst/bron: Omroep Groningen