icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 08 juni 2022

Noordelijk Havenhoofd Scheveningen: nieuwbouw boothuis KNRM en Horeca Simonis bereikt hoogste punt

Op het Noordelijk Havenhoofd in Scheveningen krijgt het nieuwe boothuis voor de KRNM en de naastgelegen horeca voor Vishandel Simonis vorm. Vorige week is het hoogste punt bereikt. Begin volgend jaar kunnen KNRM en Simonis hun nieuwbouw in gebruik nemen.

KNRM-Simonis_Hoogste punt Aangepast (003).jpg

Het noordelijk havenhoofd van de Scheveningse haven ondergaat momenteel een ware metamorfose, om de maritieme industrie in de haven ruimte te geven en tevens om de Scheveningse boulevard als toeristische trekpleister te versterken. De gebiedsontwikkeling omvat de herinrichting van het gebied en de ontwikkeling van meerdere nieuwbouwplannen, waaronder een parkeergarage, een hotel, bedrijfsruimten voor de maritieme industrie, een nieuw boothuis voor de KNRM en horeca- en  recreatievoorzieningen en appartementen.

Het noordelijk havenhoofd wordt herontwikkeld door VolkerWessels Vastgoed in samenwerking met het Viscluster en de gemeente Den Haag. Na de bouw van het nieuwe Inntel Hotels Marina Beach Den Haag en de 1e fase van de bedrijfshallen 3xVIS krijgt de herontwikkeling verder vorm. Ook voor de nieuwe parkeergarage zijn de voorbereidende werkzaamheden in volle gang. De locatie is bijna bouwrijp door het afgraven van het duin. Volgende maand zal hier de bouw van de parkeergarage in uitvoering worden genomen.

Met het nieuwe boothuis krijgt de Koninklijk Nederlandse Redding Maatschappij, de KNRM, een nieuwe moderne huisvesting, waarbij het uitgangspunt is geweest: sober en doelmatig. In het boothuis is de terreinwagen en de brandingsboot voor de kusthulpverlening gestald en in de haven naast het gebouw komt een nieuw aanlegponton voor de reddingsboten. Op de verdieping van het boothuis zijn de personeelsruimten voor instructie en coördinatie. Het boothuis zal turnkey worden opgeleverd aan de KNRM.

Aan de zijde van de Visafslagweg komt in hetzelfde gebouw een nieuw horecapaviljoen voor Vishandel Simonis. Het horecapand zal casco worden opgeleverd. De afwerking en inrichting zal door Simonis zelf worden verzorgd, in de sfeer en met de kwaliteit die we van Simonis kennen.

De nieuwe huisvesting voor de KNRM en voor Simonis wordt gerealiseerd aan het begin van de Visafslagweg op de kop van het visveilinggebouw. Het ontwerp is van Studio DAVL uit Den Haag en wordt gerealiseerd door Systabo, een VolkerWessels onderneming. De vormgeving van de nieuwbouw is afgeleid van de kenmerkende vorm van het naastgelegen monumentale visveilinggebouw.