icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 25 november 2022

Nieuwe sociale huur appartementen Westergouwe

Op donderdag 24 november zijn er twee koop- en realisatieovereenkomsten ondertekend in Westergouwe. Woonpartners Midden-Holland en Mozaïek Wonen hebben hiermee beiden bouwgrond aangekocht voor het realiseren van een appartementencomplex in de sociale sector. De derde fase van de nieuwbouwwijk is nu in aanbouw, en met de ondertekening van de overeenkomsten kan nu ook gestart worden met de bouw van de eerste sociale huurwoningen in dit deel van de wijk.

Corporatie & Westergouwe 221124.jpg

Woonpartners Midden-Holland start in het eerste kwartaal 2023 met de bouw van een appartementencomplex met 46 sociale huurwoningen, welke naar verwachting in het derde kwartaal van 2024 zal worden opgeleverd. Voor Woonpartners Midden-Holland is het niet het eerste of laatste project in Westergouwe. Ook bij het Voorzieningen Cluster Westergouwe ‘de Ontdekkingsreiziger’ komen 42 sociale huurwoningen van Woonpartners.

Ook Mozaïek Wonen start komend jaar met de bouw van een appartementencomplex met 46 sociale huurwoningen in Westergouwe. Anne ter Steege, directeur-bestuurder: “In deze tijd van schaarste aan woningen, zet Mozaïek Wonen de komende tijd extra in op de nieuwbouw van betaalbare en energiezuinige woningen. Met deze samenwerking realiseren we voor nu en in de toekomst een prettige woonomgeving voor onze (toekomstige) huurders.” Het gebouw wordt naar verwachting in eerste kwartaal van 2025 opgeleverd.

De gemeente Gouda en VOF Westergouwe (VolkerWessels Vastgoed en Heijmans Vastgoed) zijn verheugd met de komst van de nieuwe appartementen. “Het is geweldig dat wij dit in de gezamenlijkheid met zowel commerciële- als maatschappelijke partijen kunnen bereiken. Westergouwe wordt een wijk voor iedereen, een inclusieve wijk waarin naar elkaar om wordt gekeken en bewoners voor elkaar klaarstaan.”