icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 17 maart 2023

Marktkwartier West opent informatiecentrum

Marktkwartier West heeft een nieuw informatiecentrum aan de Jan van Galenstraat 4 geopend. Hier kunnen omwonenden en geĆÆnteresseerden terecht voor vragen en informatie over de herontwikkeling van het terrein van het Food Center Amsterdam tot Marktkwartier West. De opening van het informatiecentrum is een volgende mijlpaal in de realisatie van de nieuwe stadswijk.

FCA paar aan muur.jpg

Thomas Hermans, lid van het Dagelijks Bestuur van Stadsdeel West, verrichtte de openingshandeling. Hij nam symbolisch het wandkunstwerk ‘Het Danspaar’ in ontvangst. Het wandkunstwerk, in 1956 gemaakt door Cephas Stauthamer, bevindt zich in de muur van het vroegere Marcanti en zal  een plaats krijgen in de wand van één van de nieuwe woongebouwen op het terrein.

Achtergrondinformatie

Marktkwartier West wordt een gebied waar wonen, werken en ontspannen zij aan zij staan. In de periode 2023-2032 verrijzen op het terrein van het huidige Food Center 1.700 woningen, met veel groen en voorzieningen. Zo’n 25% van de woningen is bestemd voor sociale huur. Ook krijgt het gebied een nieuwe, aantrekkelijke en groene openbare ruimte met een Marktweide voor de Centrale Markthal. De Centrale Markthal wordt door BOEi herontwikkeld tot een publiek toegankelijke hotspot. Een groot deel van de huidige bedrijven krijgt een plek op het vernieuwde Food Center, op het noordelijk deel van het terrein.

Twee van de vier uitwerkingsplannen, voor de noordwestzijde en zuidwestzijde van het plangebied, zijn in procedure. Na vaststelling hiervan kan worden begonnen met de bouw. Dit zal naar verwachting begin 2024 zijn. Om tijdig met de bouw te kunnen starten, is begonnen met de voorbereiding van de werkzaamheden.

Ook is de website van Marktkwartier West vernieuwd, kijk op www.MarktkwartierWest.nl