icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 26 april 2013

Koop- en samenwerkingsovereenkomst realisatie Dorpshart Renswoude ondertekend

Op donderdag 25 april 2013 is in Renswoude door burgemeester W.J. Dekker en drs. M.H. Schipper, directeur van VolkerWessels Vastgoed B.V. de koop- en samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de realisatie van het nieuwe Dorpshart Renswoude.

ondertekening Renswoude billboard

Prijsvraag

Het oorspronkelijke idee voor het Dorpshart is een aantal jaren geleden door de plaatselijke ondernemers onder de aandacht van de gemeente gebracht. Om het dorp een impuls te geven als het gaat om de leefbaarheid, stelden zij een concentratie van de winkelvoorzieningen voor. Dit idee is door de gemeente Renswoude omarmd en is daarmee aanleiding geweest voor een prijsvraag voor ontwikkelaars. Op basis van haar inzending is VolkerWessels Vastgoed door de gemeente als ontwikkelaar van het Dorpshart geselecteerd. Het door VolkerWessels Vastgoed ontwikkelde plan voorziet in de realisatie van een supermarkt, dagwinkels, horeca en woningen. Geesink Weusten architecten ontwierp een plan, dat goed aansluit op het dorpse karakter van Renswoude.

Invulling

Nadat begin dit jaar overeenstemming werd bereikt over de verplaatsing van de EMTÉ- supermarkt naar het nieuwe Dorpshart, is het plan in een stroomversnelling terechtgekomen. Voor de invulling van de overige commerciële ruimten wordt momenteel gesproken met lokale ondernemers. Daarnaast is er ruimte voor de toevoeging van nieuwe branches ter completering van het winkelaanbod.Het woningaanbod is divers en bestaat uit 20 huur- en 21 koopwoningen, waarvan 10 eengezinswoningen met tuin. De huurwoningen zullen door het gemeentelijk woningbedrijf in eigendom worden genomen. De eerste koopwoningen worden nog deze zomer in verkoop gebracht.

Ondertekening Renswoude def

Goede samenwerking gemeente Renswoude en VolkerWessels Vastgoed

Projectwethouder Dorrestijn gaf aan, dat de gemeente zeer content is met de samenwerking met VolkerWessels Vastgoed. Deze was zeer betrokken en constructief in het tot nu toe gevoerde proces om te komen tot realisatie van het Dorpshart. Directeur Schipper toonde zich verheugd over het bereiken van deze mijlpaal en meldde nog dit jaar met de bouw van het Dorpshart te willen starten.