icon-arrow-right
HomeNieuws Intentieovereenkomst buitenstad getekend

Intentieovereenkomst buitenstad getekend

Actueel

De gemeente Zaltbommel stelt een ruimtelijk programma van eisen op voor de ontwikkeling van  buitenstad. Hiervoor hebben Waalbommel bv (VolkerWessels Vastgoed en Smit’s Bouwbedrijf) en de gemeente Zaltbommel vandaag een intentieovereenkomst getekend. Ook bewoners en belangenorganisaties zijn betrokken bij het opstellen van het programma van eisen.
In het programma van eisen staat wat, waar en in welke omvang gebouwd mag worden. Ook fungeert het als een toetsingskader. Dit betekent dat betrokken partijen kunnen controleren of toekomstige ontwikkelingen in het gebied voldoen aan het programma van eisen dat is opgesteld. Waalbommel bv en de gemeente voeren daarnaast een studie uit naar de haalbaarheid, omdat de toekomstige ontwikkeling van buitenstad ook financieel en maatschappelijk mogelijk moet zijn. Op basis van het programma van eisen ontstaat een stedebouwkundig plan, daarna wordt het bestemmingsplan gemaakt.
 
De gemeente Zaltbommel heeft voor buitenstad de EMAB-status (Experiment Voor Aanpasbaar Bouwen) gekregen. Die maakt het mogelijk om in buitendijks gelegen gebied onder voorwaarden te kunnen bouwen. Voor de herontwikkeling wordt onder andere gedacht aan woningbouw en diverse andere voorzieningen.
+