icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 11 september 2015

155 duurzamewoningen in het groen

VolkerWessels Vastgoed bouwt nieuwe Schiedamse wijk Park Harga   Langs de groene Poldervaart in Schiedam komt binnenkort een nieuwe, milieuvriendelijke woonwijk met 155 woningen: Park Harga. VolkerWessels Vastgoed ontwikkelt in het Hargapark 113 goed betaalbare eengezinswoningen en 42 ruime appartementen. Duurzaamheid staat voorop, de woningen worden allemaal energieneutraal opgeleverd en een groot deel van de woningen zelfs energienotanul. De plannen worden op 12 september vanaf 10 uur door VolkerWessels Vastgoed en het team van Anke Bodewes  Makelaardij gepresenteerd op de Woonbeurs in de Grote- of Sint Janskerk aan de Lange Kerkstraat.   Park Harga wordt gebouwd op de voormalige velden van handbalvereniging Ventura, tegen de Poldervaart aan. De wijk wordt ruim van opzet, kindvriendelijk, groen en heeft ruimte voor parkeren. Park Harga krijgt uiteenlopende woonsferen: statig aan de singel, prettig in de woonhoven, royaal aan het water en appartementen met uitzicht op de vaart en het park.

Goed bereikbaar

Park Harga wordt de nieuwe, groene woonwijk tussen Schiedam-Noord en het gezellige historische centrum, goed bereikbaar met auto, fiets en openbaar vervoer. De wijk ligt vlakbij scholengemeenschap Spieringshoek. Station Schiedam-Nieuwland en het Vlietland Ziekenhuis liggen op loopafstand. Park Harga krijgt veel speelruimte voor kinderen en heeft tal van sportverenigingen in de buurt.

PH2

Duurzame woonwijk voor iedereen

De kwalitatieve en duurzame koopwoningen in Park Harga zijn geschikt voor een gemêleerde groep bewoners. De 113 eengezinswoningen en 42 appartementen worden in vier fasen gebouwd. Dit najaar wordt gestart met het bouwrijp maken van de grond. Na een serie informatieavonden, start de verkoop van fase 1 in het voorjaar van 2016.

De eerste 21 appartementen, 8 Singelwoningen en 16 Hofwoningen worden naar verwachting rond de zomer van 2017 opgeleverd. De woningen liggen op eigen grond en kennen dus geen erfpacht. De appartementen komen te koop vanaf €185.000 v.o.n. en de eengezinswoningen vanaf € 200.000 v.o.n..

In de komende fasen worden ook twee-onder-een-kapwoningen toegevoegd aan het aanbod. Alle woningen zijn in basis zeer energiezuinig en kunnen naar wens door middel van optionele energiebesparingspakketten nog energiezuiniger worden uitgevoerd. Een deel van de woningen wordt zelfs als energienotanul woning opgeleverd, wonen zonder energielasten en genieten van veel comfort.