icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 29 september 2021

Grote Markt Groningen met o.a. The Market Hotel één van de vijf kanshebbers voor de NEPROM-prijs 2021

De jury van de NEPROM-prijs heeft vijf projecten genomineerd die kans maken om op 25 november tot winnaar te worden uitgeroepen tijdens de Dag van de Projectontwikkeling. De prestigieuze prijs wordt uitgereikt aan een gemeente en één of meer marktpartijen gezamenlijk die door goede samenwerking een hoogwaardig project hebben opgeleverd. Een locatieontwikkeling met een grote maatschappelijke impact op de omgeving, die excelleert in leefbaarheid, gebruikswaarde, beleving en duurzaamheid.

Groningen WCH.jpg

Genomineerde projecten en partijen

Het gaat bij de genomineerde projecten om een samenwerking tussen de volgende partijen:

Grote Markt Oostzijde, o.a. The Market Hotel van VolkerWessels Vastgoed, MWPO en Gemeente Groningen.

 

 

Kerckebosch van WijkOntwikkelingsMaatschappij (WOM) Kerckebosch, Woningcorporatie Woongoed Zeist en Gemeente Zeist;

Strijp-R van Amvest en Gemeente Eindhoven;

Little C van Era Contour, J.P. van Eesteren, Bouwinvest en Gemeente Rotterdam;

De Hallen van TROM, Coöperatie OntwerpJeWoning en Gemeente Amsterdam.

The Market Hotel Groningen

Samen met architect Thomas Müller (Müller Reimann Architekten uit Berlijn) en in goede samenwerking met de Gemeente Groningen is gedurende een aantal jaren gewerkt aan de ontwikkeling van dit fraaie hotel. Ook de inwoners van de stad Groningen zijn betrokken geweest bij de ontwikkeling van het ontwerp. Door op een aantal momenten een informatieavond te organiseren is inwoners gevraagd haar voorkeur kenbaar te maken voor een aantal ontwerpvarianten. Het huidige ontwerp is hier mede het resultaat van.

De jury is van mening dat deze vijf projecten goede voorbeelden zijn van samenwerking tussen overheden en marktpartijen, en dat de projecten ook architectonisch, stedenbouwkundig en commercieel uitblinken. 

De jury

De jury van de NEPROM-prijs 2021 bestaat uit Hubert Bruls (burgemeester van Nijmegen, vicevoorzitter VNG), Josja van der Veer (directeur Ruimte & Duurzaamheid, gemeente Amsterdam), Geurt van Randeraat (directeur SITE Urban Development), Maria Piels (architect, Inbo), Roel van de Bilt (directeur Rabobank Real Estate Finance), Ingrid de Boer (directeur-bestuurder Woonbedrijf, winnende marktpartij NEPROM-prijs '19) en Yasin Torunoglu (wethouder gemeente Eindhoven, winnende gemeente NEPROM-prijs '19).

De NEPROM-prijs

De winnaar van de NEPROM-prijs wordt bekend gemaakt tijdens de Dag van de Projectontwikkeling op 25 november 2021, Fokker Terminal in Den Haag.