icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 15 maart 2017

Feestelijke opening gerenoveerde Stadhues Huissen

Het gerenoveerde voormalige Stadues te Huissen is heropend. Nog geen jaar na de viering van de officiële start van de werkzaamheden is het gemeentelijk monument officieel in gebruik genomen door haar nieuwe gebruikers.

Het markante gebouw biedt nu onderdak aan een bibliotheek en zorgt voor de tijdelijke huisvesting van 48 senioren van Stichting RijnWaal Zorggroep. Deze tijdelijke huisvesting is voor een periode van twee jaar. Hierna worden de ruimtes opnieuw verbouwd en krijgen die hun definitieve functie, namelijk een multifunctionele ruimte voor de gemeente en 24 huurappartementen voor Stichting WaardWonen.

Het ontwerp, dat recht doet aan het historische karakter van het gebouw, is gemaakt door architectenbureau Harmonische Architectuur. De in recordtempo uitgevoerde realisatie was in handen van aannemer Veluwezoom Verkerk Bouw (onderdeel van VolkerWessels).

 

Wethouder Theo Janssen: “Ik ben ontzettend blij dat we nu in Huissen een gebouw hebben waar we met z’n allen, qua uitstraling, trots op kunnen zijn en waarin straks ruimte wordt geboden aan wonen en maatschappelijke en culturele doeleinden.”

 

Marcel Schipper (directeur VolkerWessels Vastgoed): “Dit project is dubbel duurzaam doordat hergebruik van bestaand vastgoed is gecombineerd met een forse energielabelsprong. Dit was onder andere mogelijk door een nieuw goed geïsoleerd dak, nieuwe kozijnen met HR++ glas, spouwisolatie en PV-panelen op het dak van de nieuwbouw.”