icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 15 mei 2023

Realisatie van 26 twee-onder-een-kapwoningen al ver gevorderd

Op maandag 8 mei is de voorspoedige voortgang van de bouw van 26 woningen in het project Hof van Cantrijn in Breda met een feestelijke handeling gevierd. In aanwezigheid van kopers en projectbetrokkenen heeft wethouder Daan Quaars, samen met twee toekomstige jonge bewoners, op symbolische wijze de schoorsteen op één van de woningen geplaatst.

De woningen in de wijk Doornbos-Linie, grenzend aan de wijk Belcrum, zijn gesitueerd rondom een groen binnenhof, wat zorgt voor een prettig zicht vanuit de woningen. Om de buurt een eenheid te laten vormen, zijn de woningen qua uiterlijk familie van elkaar. Rondom de voordeuren komt een betonnen kader, waardoor de entree benadrukt wordt. Doordat de woningen een rijke horizontale metseldetaillering hebben, krijgen ze een tijdloos karakter, dat past bij de omliggende bebouwing.

De woningen worden uitgevoerd met een grote uitbouw en tuindeuren en zijn beschikbaar in twee typen: met een zadeldak of met een dwarskap. Alle woningen beschikken over een grote garage en parkeerplaats op eigen terrein en kenmerken zich door comfort, duurzaamheid en afwerking. De woningen worden zeer compleet opgeleverd, inclusief vloerafwerking, behangklare binnenwanden, compleet ingerichte badkamer en keuken met hoogwaardige apparatuur. De energiezuinige woningen zijn voorzien van PV-panelen, luchtwarmtepomp, vloerverwarming en triple glas en nagenoeg allemaal nul-op-de-meter.

Het plan Hof van Cantrijn is ontwikkeld door VolkerWessels Vastgoed. De realisatie van het project is in handen van VolkerWessels-onderneming MorgenWonen.