icon-arrow-right
HomeNieuws Energienotaloos wonen in Huis ter Heide (Sterrenberg)

Energienotaloos wonen in Huis ter Heide (Sterrenberg)

Actueel

In Huis ter Heide zijn 21 eengezinswoningen, waaronder 10 energienotanul woningen, opgeleverd in deelplan De Hoven (project Sterrenberg). Vanwege de snelle verkoop en succesvolle bouw, is VolkerWessels Vastgoed inmiddels gestart met de verkoop van nog eens 18 woningen (fase 5).

Deze woningen hebben een woonoppervlak van 118m2, een inhoud van 409m3 en een vrije achtertuin op het zuiden. De verkoopprijs begint bij € 229.000 VON. Vijf woningen worden als energienotanul woning gebouwd. Bij de overige woningen is dit optioneel.

 

De gezinswoningen in De Hoven zijn gelegen aan kleinschalige dorpsstraatjes en vormen samen hofjes. De nieuwe wijk Sterrenberg ligt midden in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. De architectuurstijl van Soeters van Eldonk Architecten refereert aan de ‘30-er jaren, maar ook moderne stijlkenmerken zijn prominent aanwezig. Erkers, dakkapellen, royale dakoverstekken, luifels en genuanceerd metselwerk zorgen voor een rijke uitstraling met een persoonlijk tintje. De slogan “Centraal wonen in het groen, ontdek jouw thuis op Sterrenberg” is dan ook met recht van toepassing.

 

Energienotanul

In project Sterrenberg zijn van de laatste 60 woningen al 43 woningen gerealiseerd volgens het energienotanul-concept. Energienotanul wordt de nieuwe standaard in de bouwwereld: woningen waarvan de energielasten nul kunnen zijn. Het doel is tweeledig, zowel minimale woonlasten voor de bewoners, als ook een reductie van 90% van de CO2-uitstoot tijdens de gebruiksduur van de woning.

 

De Hoven

Met de 18 nieuwe woningen nadert deelgebied Hoven de voltooiing. De bouw start naar verwachting eind van dit jaar. Eerder zijn in De Hoven al 60 gezinswoningen, 60 appartementen en drie zorggebouwen gerealiseerd.

 

Sterrenberg

Op Sterrenberg worden in totaal 400 marktwoningen gerealiseerd, waarvan er op dit moment al ruim 230 zijn gebouwd. Het woningaanbod is divers: van gezinswoningen tot bouwkavels en van appartementen tot twee-onder-een-kapwoningen. Een deel van de woningen wordt in de sociale sector als koop- en huurwoning aangeboden. Op Sterrenberg is sprake van zogenaamde omgekeerde integratie: de mensen met een verstandelijke beperking die in één van de zeven nieuwe zorggebouwen wonen, krijgen er met de komst van de 400 marktwoningen nieuwe buren bij. Door de centrale locatie (Zeist, Amersfoort en Utrecht liggen op steenworp afstand) is de wijk geliefd bij zowel de stadsliefhebber als de liefhebber van natuur, rust, ruimte en groen.

 

Voor meer informatie over het project: www.wonenopsterrenberg.nl.

 

Het Informatiecentrum Sterrenberg is elke werkdag geopend voor bezoekers van 9.00 tot 17.00 uur en tevens op afspraak. De grote gebiedsmaquette is hier permanent opgesteld en alle informatie is aanwezig om een goed beeld te schetsen over het wonen op Sterrenberg.

 

Sterrenberg is een ontwikkeling van VolkerWessels Vastgoed. De bouw wordt uitgevoerd door Bouwcombinatie Sterrenberg, bestaande uit Boele & van Eesteren en Bébouw Midreth (beiden VolkerWessels-ondernemingen).

+