icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 17 maart 2021

Eerste woning Buytengewoon in Hendrik-Ido-Ambacht opgeleverd

Op woensdag 17 maart hebben wethouder André Flach van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht, Scott Hoen namens VolkerWessels Vastgoed en Ivo Zweekhorst namens Kroon & de Koning op gepaste wijze de symbolische sleutel overhandigd aan de eerste bewoners van project Buytengewoon in De Volgerlanden-Oost te Hendrik-Ido-Ambacht. De oplevering van deze woning is tevens de eerste opgeleverde projectmatige woning in deelgebied De Laantjes. In project Buytengewoon worden in totaal 77 toekomstbestendige woningen gebouwd. In totaal ontwikkelt VolkerWessels Vastgoed 135 woningen in De Volgerlanden-Oost.

Rijke architectuur en duurzaam karakter

De variatie tussen de verschillende rijwoningen en twee-onder-één kap woningen resulteert in en authentieke en moderne woonwijk. Het duurzame karakter is terug te vinden in de technische specificaties van de woningen. Alle woningen zijn aangesloten op het warmtenet van HVC, waarbij door Termische Energie uit Oppervlaktewater (TEO) warmte wordt gewonnen. Gedurende de seizoenen wordt gebruik gemaakt van de temperatuurverschillen van het oppervlaktewater. De basistemperatuur van het oppervlaktewater wordt met een warmtepomp verder opgewarmd om de woningen te verwarmen. Hierdoor zijn fossiele energiebronnen niet langer nodig voor het verwarmen van de woning. De schoorsteen opgenomen in de architectuur van de woningen vormt daarmee een knipoog naar het verleden.

De woningen zijn comfortabel en beschikken over een riante leefruimte met woonoppervlakken variërend van 107 tot 153 m2. De karakteristieke gevel met veel ramen resulteert in een optimaal leefklimaat en veel daglicht in de woning. Ook het verticale accent in de vorm van een risaliet dat veelvuldig wordt toegepast in project Buytengewoon geeft de gevel meer reliëf en een moderne uitstraling.

Het ontwerp is van Kokon Architecten & Stedenbouw uit Rotterdam.

Wooncomfort

Buytengewoon maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling Volgerlanden-Oost te Hendrik Ido Ambacht. Het woongebied ligt in een groene zone. Aan de zuidzijde wordt het gebied ontsloten door de Jacobuslaan. Ten oosten door de groene en waterrijke dubbele wetering en ten noorden door het rustieke Appellaantje. De nieuwe wijk is goed bereikbaar, heeft voldoende speelruimte voor kinderen en ligt op fietsafstand van het gezellige centrum van Hendrik-Ido-Ambacht. Door de verschillende type woningen is het aanbod zeer divers. Van schitterende rijwoningen tot statige twee-onder-één-kapwoningen. De ruime en statige woningen worden omringd door groene hagen, roze bloesem van de Japanse sierkers en warme kleuren van de in bloei staande bomen. De fraaie architectuur in combinatie met de gemakken van nieuwbouw maken de woningen in Buytengewoon de ideale woonplek.