icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 15 januari 2020

Eerste steen gelegd voor nieuwbouw Cavaljé-terrein Ede

Op woensdag 15 januari is op het voormalig Cavaljé terrein in Ede in het bijzijn van wethouder Hoefsloot van gemeente Ede, de heer Drenth van het Bouwinvest Healthcare Fund en de heer Schipper, algemeen directeur van VolkerWesselsVastgoed / ZorgID, de eerste steen gelegd voor de nieuwbouw op het Cavaljé-terrein.    

In opdracht van Bouwinvest worden op het Cavaljé-terrein aan de Louise Henriettelaan in Ede huurappartementen voor senioren en zorgstudio’s voor mensen met dementie gebouwd. Dit voorjaar start de verhuur van de appartementen in de vrije sector. De zorgstudio’s worden voor lange termijn door woon- en zorgcentrum Het Maanderzand gehuurd.

Ontwerp

Het ontwerp bestaat uit twee gebouwen met ieder drie bouwlagen. De tuin aan de achterzijde is specifiek ontworpen voor mensen met dementie, waarbij veiligheid en geborgenheid expliciete aandachtspunten zijn.

Wonen en zorg

De vraag naar betaalbare huurwoningen waar mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen, neemt enorm toe. Daarom investeert Bouwinvest Nederlands pensioengeld in dit type huisvesting. Het project is ontwikkeld in samenspraak met woon- en zorgcentrum Het Maanderzand, die ook de eventueel gewenste zorg zal leveren.

Duurzaam en toekomstbestendig

De gebouwen zijn duurzaam ontwikkeld met een hoge ambitie op het gebied van energie en comfort. De gebouwen worden voorzien van vloerverwarming en vloerkoeling. Daarnaast worden op de daken van beide gebouwen zonnepanelen gelegd en staat er tussen de gebouwen een collectieve WKO (warmte en koude opslag) in een verdiepte opstelling. In combinatie met een goede isolatie zorgt dit voor een zeer energiezuinige woning, die duurzaam en toekomstbestendig is. Een bodemwarmtepomp betekent een woning zonder gas en draagt naast een beter binnenklimaat en een financieel voordeel ook bij aan de veiligheid. De gebouwen hebben een lage EPC waarde van 0,32.

Realisatie

De bouw is sinds afgelopen september in volle gang en naar verwachting wordt de nieuwbouw in het derde kwartaal van 2020 opgeleverd. De realisatie is in handen van Bouwbedrijf Wessels, net als VolkerWessels Vastgoed en ZorgID, onderdeel van Koninklijke VolkerWessels.