icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 06 oktober 2017

Duurzame tuinen Park Harga Schiedam

In samenwerking met de gemeente Schiedam is VolkerWessels Vastgoed het project ‘Duurzame tuinen Park Harga’ gestart. In dit project worden toekomstige bewoners van Park Harga geïnformeerd en betrokken bij de mogelijkheden om hun tuin duurzaam aan te leggen. Wethouder Alexander van Steenderen verzorgde de opening waarna de stadsecoloog en lokale tuinarchitecten hun visie en duurzame tuinontwerpen hebben gepresenteerd.

Bij de duurzame energie neutrale woningen van nieuwbouwwijk Park Harga te Schiedam horen natuurlijk duurzame tuinen. Diverse ontwerpen zijn de revue gepasseerd; strak en eigentijds, kindvriendelijk en een gedeelde tuin bijvoorbeeld. Ondanks de vele verschillen hebben de tuinontwerpen één ding gemeen; ze bevorderen de levenskwaliteit, biodiversiteit en de waterhuishouding in Schiedam. De toekomstige bewoners mogen zelf kiezen of, en met welke tuinarchitect zij een duurzaam tuinontwerp willen uitwerken.

 

De gemeente Schiedam stimuleert haar inwoners initiatieven te nemen die een positieve invloed hebben op het welbevinden van mens, dier en milieu. Duurzame tuinen Park Harga is zo’n initiatief. “De duurzame tuinen in Park Harga worden een inspirerend voorbeeld van een grote gezamenlijke stap richting een duurzamer Schiedam. Wat dit project uniek maakt is dat we vanaf de tekentafel duurzaam denken en doen. En dat we elkaar vanaf de start kunnen stimuleren en inspireren.” aldus Alexander van Steenderen, wethouder gemeente Schiedam.

 

Duurzaamheid leeft in Schiedam! Meer dan 100 toekomstige bewoners hebben informatie ingewonnen bij de tuinarchitecten. VolkerWessels Vastgoed wenst ieder veel plezier bij de aanleg van hun duurzame tuin.