icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 24 april 2015

Commissaris van de Koning (Utrecht) Van Beek bezoekt Dorpshart

De Commissaris van de Koning Willibrord van Beek heeft een bezoek gebracht aan het nieuwe Dorpshart van Renswoude.

Het bezoek aan het Dorpshart was onderdeel van zijn werkbezoek aan de gemeente Renswoude. Dit plan draagt bij aan de leefbaarheid van het dorp en is mede door de Provincie Utrecht tot stand gekomen.

Het gevarieerde Dorpshart biedt ruimte aan een EMTE-supermarkt (circa 1.300m²) en winkels (800m²), waardoor inwoners van Renswoude voor hun dagelijkse boodschappen gewoon in het eigen dorp terecht kunnen. Bovendien zijn in het plan 10 koop- en 20 huurwoningen gerealiseerd. Hiermee wordt de sociale veiligheid vergroot en is het Dorpshart ook na sluitingstijd van de winkels een levendige plek.

Het Dorpshart is een ontwikkeling van VolkerWessels Vastgoed en de bouw wordt uitgevoerd door Veluwezoom Verkerk, beiden VolkerWessels ondernemingen. Het ontwerp is van Geesink Weusten architecten uit Arnhem. De oplevering van het Dorpshart is in volle gang. Naar verwachting openen de eerste winkels hun deuren in mei. De eerste bewoners hebben inmiddels hun intrek genomen in de comfortabele nieuwbouwwoningen met een klassieke, dorpse uitstraling.