icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 21 september 2020

Campus 076: een aanwinst voor de stad Breda

Het gebouw ligt vlak naast de Hogeschool Avans. In het najaar van 2018 werden de panden die zich op deze locatie bevonden gesloopt, begin 2019 startte de bouw van het nieuwe studentencomplex. Begin augustus namen de eerste bewoners hun intrek.

De voorzieningen in het gebouw zijn specifiek gericht op studenten. Naast gemeubileerde en gestoffeerde studio’s met eigen keuken en badkamer, horen bij het complex ook een lounge/ontmoetingsruimte, een wasserette en een tuin. Ook is er een bewaakte fietsenstalling en de mogelijkheid om parkeerplaatsen te huren. De officiële opening werd gedaan door Paul de Beer, wethouder stedelijke ontwikkeling en ruimtelijke ordening: “6.000 nieuwe woningen in Breda. Dat is het getal dat over een paar jaar op de teller moet staan. Woningen voor elk wat wils en voor elke portemonnee. Met zijn 120 zelfstandige studentenwoningen is Campus 076 een aanwinst voor Brabantpark en een mooie ontwikkeling voor onze stad. Want, we voorkomen zo ook dat studenten eengezinswoningen betrekken, die daardoor beschikbaar blijven voor gezinnen. Meer van dit soort mooie ontwikkelingen kunnen we alleen maar realiseren door samen te blijven werken met partijen in de stad, door processen te versnellen en door procedures eenvoudiger te maken.”

Openingsfeest georganiseerd door studenten

De nabijgelegen Hogeschool Avans was betrokken bij het openingsfeest. Avans Innovative Studio heeft twee groepjes studenten aangeleverd die een concept hebben bedacht voor het openingsevent. Deze concepten zijn uitgewerkt en online gepresenteerd. Het winnend groepje kreeg de mogelijkheid om het event, samen met B-Right Urban Living, te organiseren. Het eindresultaat was een geslaagd feest met onder andere foodtrucks en verticale dansers.

Ontwikkelaar Camelot gaat verder als B-Right Urban Living

Het pand werd ontwikkeld door VolkerWessels Vastgoed en Camelot Real Estate. De aannemer is Aannemersbedrijf Van Agtmaal. Tijdens de feestelijkheden maakte ontwikkelaar Camelot Real Estate haar naamsverandering naar B-Right Urban Living bekend. Zij gaat verder als afzonderlijke divisie om de groei van haar activiteiten in Europa beter te kunnen faciliteren.