icon-arrow-right
HomeNieuws Banden voortaan duurzaam op spanning op bedrijventerrein Duiven

Banden voortaan duurzaam op spanning op bedrijventerrein Duiven

Actueel

Op de Dag van de Duurzaamheid, 10 oktober 2012, heeft wethouder Nijland van Duiven, samen met een aantal bedrijven, twee duurzame bandenpompen voor automobilisten onthuld op het bedrijventerrein Nieuwgraaf. De bandenpompen werken op zonne-energie en geven de automobilist gratis advies over de juiste bandenspanning in relatie tot de buitentemperatuur. Dat scheelt in energieverbruik en dat is weer goed voor ons milieu. Voor de consument telt natuurlijk ook dat het een financieel voordeel oplevert. Bij goed gebruik is dat bijna € 20,- per kwartaal.

  

De twee duurzame bandenpompen zijn geplaatst bij IKEA en de Makro, op plaatsen waar veel klanten passeren. Het initiatief komt van de Groene Allianties, een samenwerkingsverband van ca. 25 bedrijven op Nieuwgraaf, Centerpoort, Graafstaete en Innofase (voorheen Roelofshoeve) om de omgeving ‘groener' te maken. VolkerWessels Vastgoed is één van de initiators van de Groene Allianties. Urgenda, de landelijke organisatie voor duurzaamheid en innovatie, is adviseur bij deze samenwerking van bedrijven en de gemeente.

 

Cilian Terwindt van Urgenda: "De bandenpomp is een sympathiek voorbeeld van wat bedrijven samen kunnen doen voor hun werknemers en klanten. We zien in de toekomst zeker meer mogelijkheden om kennis en faciliteiten te delen. Denk maar eens aan de deskundigheid bij de gespecialiseerde bedrijven op het terrein van afvalverwerking en energie. Je kunt met z'n allen goedkoper duurzame energie opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Ook kun je nadenken over elektrisch vervoer voor al die mensen die hier dagelijks werken. Allemaal thema's die wij graag uitwerken met enthousiaste bedrijven en de gemeente. Ik nodig geïnteresseerde bedrijven en mensen uit de omgeving graag uit, om met ideeën te komen voor het verder uitbouwen van de Groene Allianties mee te doen."

+