HomeOver onsWoonconcepten

Woonconcepten

VolkerWessels Vastgoed ontwikkelt bouwconcepten voor de toekomst van mens, milieu en maatschappij: energiezuinig, comfortabel en met een grote individuele keuzevrijheid

PlusWonen is het flexibele en duurzame bouwconcept van VolkerWessels. Hiermee realiseren we betaalbare maatwerkoplossingen met een grote architectonische vrijheid. Er kunnen woonhuizen, maar ook appartementen mee worden gebouwd. In kleine aantallen of in grote series.

 

EnergieNotaNul: VolkerWessels Vastgoed bouwt aan de nieuwe norm voor huisvesting in Nederland, samen met haar opdrachtgevers. Huizen waar het prettig en comfortabel wonen is zonder de aarde verder onnodig uit te putten. Energiezuinig bouwen, maar ook duurzaam bouwen in de vorm van het toepassen van zoveel als mogelijk verantwoorde materialen is het credo. Maar bovenal staat het gezond wonen centraal. EnergieNotaNul betekent dat de energienota voor het verbruik over een geheel jaar eindigt op nul euro. De woningen wekken namelijk bijna evenveel energie op als ze verbruiken. Met als gevolg (netto) geen energielasten.

Wij bereiken dit bijvoorbeeld door het gebruik van hoge isolatiewaarden, triple glas, hoge naad- en kierdichtheid, geregelde ventilatie met WTW, laag temperatuur verwarming, een warmtepomp op buitenlucht en PV-zonnepanelen. Onze ambities liggen hoog en we zullen ons daarom maximaal inzetten om onze concepten door te ontwikkelen en continue te verbeteren.

 

MorgenWonen: Vanuit haar visie om onder geconditioneerde omstandigheden gezonde en energieneutrale woningen te produceren heeft VolkerWessels veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van de grensverleggende nieuwe bouwstandaard MorgenWonen. MorgenWonen is assembleren op een industrieel platform, in een supersnelle bouwtijd. De woning wordt geassembleerd met hoogwaardige plug and play bouwdelen. Het resultaat is een duurzame woning van hoge kwaliteit. Onderhoudsarm. Energienota nul. Door de standaardisatie al geschikt voor projecten vanaf één woning.

 

In het Wooniversum, in Nieuwegein, bekijkt u onze woningen en concepten al voordat ze gebouwd zijn. 3D technieken en deskundig interieuradvies. Een wereldprimeur.

+