HomeProjecten Park Suyderwijk Drachten

Park Suyderwijk Drachten

Park Suyderwijk is een project met zogenaamde omgekeerde integratie. Op het ruim opgezette terrein aan de rand van Drachten maakt oude bebouwing plaats voor ruim 200 nieuwe koop- en huurwoningen in een groene omgeving. Daarnaast biedt de wijk plaats aan bestaande en nieuwe huisvesting voor de cliënten en ondersteunende diensten van Talant. Park Suyderwijk is een levendige en gevarieerde woonwijk met veel groen en voorzieningen.

Ruimte voor iedereen

Park Suyderwijk geeft iedereen graag de ruimte. Dankzij zorginstelling Talant krijgen mensen die dat nodig hebben zorg en ondersteuning om hun eigen leven te leiden. In Park Suyderwijk vinden de clienten van Talant huisvesting en verschillende vormen van dagbesteding. Daarnaast ontwikkelt VolkerWessels Vastgoed prachtige moderne marktwoningen en verkoopt zeer royale, scherp geprijsde bouwkavels waar klanten zelf een droomvilla kunnen ontwerpen en bouwen.

Tuinpark krijgt een vervolg: wederom 14 woningen in verkoop

Sinds vorig jaar verkoopt VolkerWessels Vastgoed rijwoningen en twee-onder-een-kapwoningen in deelgebied Tuinpark.

De architectuurstijl refereert aan de ‘30-er jaren, maar ook moderne stijlkenmerken zijn prominent aanwezig. Royale dak overstekken met zinken mastgoten en genuanceerd metselwerk zorgen voor een rijke uitstraling. De ruime gezinswoningen hebben een woonoppervlak van minimaal 117 m², met een grote achtertuin die altijd gelegen is aan een kindvriendelijk binnenterrein.

De bouw van de eerste fase is inmiddels gestart. Fase 2 gaat in mei 2016 in verkoop.

 

 

Duurzaamheid

Wonen in Tuinpark is milieubewust en comfortabel wonen. Iedere woning is uitstekend geïsoleerd en voldoet aan de nieuwste normen op het gebied van energiezuinigheid. Op de berging of garage van de woning worden zonnepanelen geplaatst waardoor de woningen een A++ energielabel krijgen. Ook zijn de woningen standaard voorzien van vloerverwarming.

Feiten & cijfers

Meer weten over dit project?

Bezoek de projectwebsite »
+