icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Oud-Beijerland, Poortwijk3

Poortwijk3 is een eigentijdse nieuwbouwwijk aan de zuidrand van Oud-Beijerland. Er is veel aandacht besteed aan de wensen van de kopers. Het ontwerp van de woningen is in co-creatie tot stand gekomen. Dit heeft geresulteerd in een gevarieerd plan, waarin de individuele woning -ook de rijtjeshuizen- duidelijk herkenbaar zijn.

Plaats
Oud-Beijerland
Programma
122 woningen, waarvan 36 sociale huur
Bijzonderheden
Waterrijke wijk, waarin veel aandacht is geschonken aan het ontwerp van de overgang van de tuinen naar de achterliggende watergangen
Ontwikkelaar
VolkerWessels Vastgoed
Stedenbouwkundige
BGSV in opdracht van de gemeente Hoeksche Waard
Architecten
Klunder Architecten en 4D Architecten
Aannemers
Kroon & de Koning en MorgenWonen
Infra
Gemeente Hoeksche Waard
Duurzaamheid
15 MorgenWonen woningen
Realisatie
2012 t/m 2020

Ontwerp

Poortwijk3 is een waterrijke wijk, waarin veel aandacht is geschonken aan het ontwerp van de overgang van de tuinen naar de achterliggende watergangen. Op deze overgang is een verlaagd tuingedeelte gerealiseerd dat door schandkorven wordt afgescheiden van de tuin van de buren. In het plan zijn 36 sociale huurwoningen ingepast. Deze woningen grenzen niet aan het water, maar aan een plantsoen. Ook de overgang naar het plantsoen is mee ontworpen, waardoor ook deze woningen over een eigen karakter beschikken.

Realisatie

In de laatste fase van het plan zijn 15 nul-op-de-meter MorgenWonen woningen gerealiseerd. Hiermee kon het plan op een duurzame en snelle wijze, zonder veel overlast voor de bewoners van de eerder gerealiseerde bouwfasen, worden afgerond.