icon-arrow-right
HomeProjecten Drachten, Park Suyderwijk

Drachten, Park Suyderwijk

Park Suyderwijk in Drachten; ruimte voor iedereen

 

Park Suyderwijk is een project met zogenaamde omgekeerde integratie. Op het ruim opgezette terrein aan de rand van Drachten maakt oude bebouwing plaats voor ruim 200 nieuwe koop- en huurwoningen in een groene omgeving. Daarnaast biedt de wijk plaats aan bestaande en nieuwe huisvesting voor de cliënten en ondersteunende diensten van Talant. Park Suyderwijk is een levendige en gevarieerde woonwijk met veel groen en voorzieningen.

Talant

Park Suyderwijk geeft iedereen graag de ruimte. Dankzij zorginstelling Talant krijgen bewoners die dat nodig hebben zorg en ondersteuning om hun eigen leven te leiden. In Park Suyderwijk vinden de cliënten van Talant huisvesting en verschillende vormen van dagbesteding. Daarnaast ontwikkelt VolkerWessels Vastgoed prachtige moderne woningen en verkoopt zij zeer royale, scherp geprijsde bouwkavels waar kopers zelf een droomvilla kunnen ontwerpen en bouwen.

Architectuur

De meeste nieuwe woningen in Park Suyderwijk zijn inmiddels gerealiseerd en opgeleverd. De door VolkerWessels Vastgoed ontwikkelde woningen zijn zeer divers. Van vrijstaande woningen, twee-onder-één-kapwoningen, rijwoningen tot appartementen. De architectuurstijl refereert aan de jaren ‘30, maar ook moderne stijlkenmerken zijn prominent aanwezig. Royale dak overstekken met zinken mastgoten en genuanceerd metselwerk zorgen voor een rijke uitstraling. De ruime gezinswoningen hebben een woonoppervlak van minimaal 117 m², met een grote achtertuin die altijd gelegen is aan een kindvriendelijk binnenterrein.De prognose is dat in 2021 de laatste ontwikkelingen gerealiseerd zijn.

Duurzaamheid

Wonen in Park Suyderwijk is maatschappelijk, milieubewust en comfortabel wonen. Iedere woning is uitstekend geïsoleerd en voldoet aan de nieuwste normen op het gebied van energiezuinigheid. Op de berging of garage van de woning worden zonnepanelen geplaatst waardoor de woningen een gunstig energielabel krijgen. Ook zijn de woningen standaard voorzien van vloerverwarming.

Feiten & cijfers

 • Plaats
  Drachten
 • Programma
  Circa 200 woningen van vrijstaande woningen, twee-onder-één-kapwoningen, rijwoningen tot appartementen
 • Bijzonderheden
  Omgekeerde integratie, ruim opgezette woonwijk, diverse woningtypes, jaren dertig architectuur
 • Ontwikkelaar
  VolkerWessels Vastgoed
 • Architect
  4D Architecten
 • Aannemer
  Rottinghuis’ Aannemingsbedrijf
 • Infra
  KWS Infra en WSP InfraOntwikkeling
 • Duurzaamheid
  Standaard vloerverwarming, zonnepanelen
 • Realisatie
  2021
 • Voor meer informatie
  www.parksuyderwijk.nl
 • Projectcategorieën
  Welzijn

Meer weten over dit project?

Bezoek de projectwebsite »
+