icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Delft, Waterwijck

Harnaschpolder, een uitbreidingslocatie van Delft, is een ruim opgezette nieuwbouwwijk, met veel aandacht voor groen en water. De waterpartijen zijn niet alleen sfeervol, maar dienen ook voor de opslag en afvoer van overtollig (regen)water. Vlakbij deze nieuwe woonwijk is nog meer recreatief water te vinden, zoals in de Delftse Hout en in het natuurgebied van Midden Delfland.

Totale ontwikkeling
7349 m2
Plaats
Delft
Programma
48 ruime, eigentijdse woningen
Bijzonderheden
Tijdloze architectuur, bijzonder vormgegeven dakkapellen, intiem wonen
Ontwikkelaar
Ontwikkelingscombinatie Harnaschpolder CV bestaande uit VolkerWessels Vastgoed en AM
Architect
HDZ architekten
Aannemer
Weboma
Realisatie
2010 t/m 2014

De woningen

Ontwikkelingscombinatie Harnaschpolder CV, bestaande uit VolkerWessels Vastgoed en AM, ontwikkelde het nieuwbouwproject “Waterwijck”, dat uit 48 ruime, eigentijdse woningen bestaat. De locatie is aan drie zijden omgeven door water, waardoor de wijk als een schiereiland in de centrale parkzone ligt.

De singelwoningen, aan de rand van het eiland, genieten maximaal van het uitzicht op dit park. De hofwoningen op het eiland profiteren zowel van de ligging aan het water als van de intimiteit die door het hofje ontstaan is. Door de asymmetrische opzet profiteren de noordelijk gelegen woningen van de groenstrook. De overige woningen hebben allemaal een parkeerplek op eigen erf, de singelwoningen aan de achterkant en de hofwoningen aan de voorkant. 

Het ontwerp

De architectuur is tijdloos. Met materialen als baksteen, keramische dakpannen en blank geanodiseerd aluminium is een robuust en chique ontwerp gecomponeerd. De houten kozijnen zijn gedetailleerd en liggen diep in de gevel. De bijzonder vormgegeven dakkapellen zijn karakteristieke toevoegingen. De draaiende delen in de kozijnen vormen samen met de bekleding van de dakkapel, de bergingentree en de woningentree een verrassend kleuraccent. Het basisontwerp is zeer flexibel van opzet en geeft, al dan niet met optionele uitbreidingen, alle mogelijkheden om de woning naar eigen smaak samen te stellen en in te richten.

Het project is gefaseerd in verkoop gegaan. De woningen zijn inmiddels gerealiseerd en de laatste fase is in 2014 opgeleverd.