icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Delft, Hof van Harnasch

Harnaschpolder, een uitbreidingslocatie van Delft, is een ruim opgezette nieuwbouwwijk, met veel aandacht voor groen en water. De waterpartijen zijn niet alleen sfeervol, maar dienen ook voor de opslag en afvoer van overtollig (regen)water. Vlakbij deze nieuwe woonwijk is nog meer recreatief water te vinden, zoals in de Delftse Hout en in het natuurgebied van Midden Delfland.

Totale ontwikkeling
3653 m2
Plaats
Delft
Programma
26 eigentijdse grondgebonden woningen
Bijzonderheden
Unieke drie- en vierlaagse woningen, aandacht voor groen en water, woningen op grote afstand aanwijsbaar
Ontwikkelaar
Ontwikkelingscombinatie Harnaschpolder CV bestaande uit VolkerWessels Vastgoed en AM
Architect
Klunder Architecten
Aannemer
Boele & van Eesteren
Realisatie
2017 t/m 2019

De woningen

Ontwikkelingscombinatie Harnaschpolder CV, bestaande uit VolkerWessels Vastgoed en AM, ontwikkelde het nieuwbouwproject “Hof van Harnasch”, dat uit 26 eigentijdse grondgebonden woningen bestaat. De woningen zijn gesitueerd in een U-vormige opstelling. Alle woningen beschikken over minimaal een eigen parkeerplaats op een afgesloten binnenterrein waar uiteindelijk 34 parkeerplaatsen gerealiseerd zijn.

Het ontwerp

Het woonblok bestaat uit unieke drie- en vierlaagse woningen met veel indelingsmogelijkheden. Zo is het mogelijk om tot wel negen slaapkamers te realiseren of meerdere woonkamers of thuiswerkplekken in te richten. Er is in het ontwerp veel glas gebruikt. Door het glas tot op de vloer in de keuken en in de slaapkamers te laten komen, is er zowel op straatniveau als op de verdiepingen veel lichttoetreding. Hierdoor hebben de keukens contact met de straat. Vanuit de verschillende ruimten kunnen op de grond spelende kinderen op deze manier toch naar buiten kijken.

Elke woning heeft een verbijzondering in de gevel, zodat voor iedereen zijn of haar eigen woning op grote afstand aanwijsbaar is. De woning is bijvoorbeeld te herkennen aan een groot wit raamkader in de keuken, een groot wit raamkader in de slaapkamer of door een luxe brede dakkapel. 

De woningen zijn inmiddels gerealiseerd en begin 2019 opgeleverd.