icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Breda, Beverweg

Het project Beverweg in Breda bestaat uit 120 zelfstandige studentenappartementen. De campus is opgebouwd uit twee gebouwdelen die met elkaar verbonden zijn door een binnenstraat. In deze straat zijn zitjes gemaakt waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Ook is er een gezamenlijke fietsenberging, een gemeenschappelijke tuin en zijn er 36 parkeerplaatsen gerealiseerd.

Totale ontwikkeling
4346 m2
Plaats
Breda
Programma
120 zelfstandige studentenappartementen
Bijzonderheden
Ale studentenappartementen zijn eigentijds, volledig gestoffeerd en gemeubileerd
Ontwikkelaar
VolkerWessels Vastgoed
Architect
EGM architecten
Aannemer
Aannemersbedrijf Van Agtmaal
Realisatie
2019 t/m 2020

Architectuur

Ondanks het feit dat studenten in een zelfstandige studio met alle benodigde voorzieningen wonen, zijn ook collectieve voorzieningen ontworpen in het gebouw. Het project ligt op de kruising waar wederopbouwarchitectuur uit Brabantpark en kleinschalige vooroorlogse lintbebouwing langs de Teteringsedijk elkaar treffen. Het gebouw antwoordt hierop door twee langgerekte volumes naast elkaar te plaatsen. De langgerekte volumes sluiten aan op de wederopbouwarchitectuur, terwijl de koppen aansluiting vinden op de schaal van de lintbebouwing.

De binnenstraat ligt tussen deze volumes en is op de kop van het gebouw herkenbaar als lantaren en vormt hiermee de hoofdentree. De koppen van het gebouw sluiten qua schaalgrootte aan op de lintbebouwing, terwijl het langgerekte volume haar inspiratie haalt uit de wederopbouwarchitectuur met de rustige vormgeving, maar zorgvuldige detaillering. 

Centraal gelegen

Met deze ontwikkeling wordt de kwaliteit van de omgeving versterkt en de uitstraling van het gehele gebied vergroot. Het gebied is zeer geschikt voor de ontwikkeling van studentenwoningen, dankzij de centrale ligging ten opzichte van de NHTV en de Avans Hogeschool. Een belangrijk uitgangspunt voor deze visie was om deze plek een gezicht te geven met bebouwing die zowel de Beverweg als de Teteringsedijk versterkt.

Camelot Europe

Het project is in het bouwteam ontwikkeld en middels een turn-key overeenkomst verkocht aan Camelot Europe. Zij zal dit complex gaan verhuren en beheren.