icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 04 juli 2013

Voorlopige gunning Food Center Amsterdam aan VolkerWessels Vastgoed en Ballast Nedam

Het college van Amsterdam wil de herstructurering van het Food Center Amsterdam gunnen aan het consortium VolkerWessels Vastgoed/Ballast Nedam. Het consortium diende een complete visie in op het ontwikkelen van een nieuw afgesloten Food Center en een nieuwe woonwijk nabij de Amsterdamse binnenstad. De Centrale Markthal vormt het middelpunt als nieuwe trekpleister van Amsterdam. Het definitieve gunningsbesluit wordt in oktober van dit jaar genomen.

FoodCenterAmsterdam
VolkerWessels Vastgoed en Ballast Nedam committeren zich 25 jaar lang aan een van de eerste gebiedsconcessies van Nederland. De grootste uitdaging daarbij is de transformatie van het huidige terrein van circa 23,5 ha naar een nieuw en modern Food Center van circa 100.000 m2 bedrijfsterrein. Hierdoor ontstaat ruimte voor de bouw van circa 1600 woningen. Deze nieuwe woonwijk dicht tegen het centrum van Amsterdam biedt verschillende doelgroepen een kans op moderne woonruimte op een aantrekkelijke locatie. Om de Centrale Markthal weer toegankelijk te maken voor het grote publiek zal dit Rijksmonument in oude glorie worden hersteld.

Door het gebied als gebiedsconcessie uit te geven, verzekert de gemeente Amsterdam zich ervan dat het consortium het terrein de komende 25 jaar transformeert tot een modern en duurzaam gebied. Binnen de kaders van de aanbesteding voert het consortium de regie over het tempo en het programma van deze integrale gebiedsontwikkeling. Ook zal het consortium 25 jaar zorgdragen voor het parkmanagement van het Food Center.