icon-arrow-right
HomeNieuws VolkerWessels Vastgoed verkoopt 43 startersappartementen aan Patrimonium woonstichting te Veenendaal

VolkerWessels Vastgoed verkoopt 43 startersappartementen aan Patrimonium woonstichting te Veenendaal

Actueel

Op 12 mei 2014 hebben Patrimonium woonstichting en VolkerWessels Vastgoed de koopovereenkomst ondertekend voor de realisatie van 43 appartementen in project “De Reünie” te Veenendaal. “De Reünie” is een herbestemmingsproject, waarbij de voormalige Talmaschool aan de Industrielaan wordt verbouwd tot 61 startersappartementen. Het appartementengebouw is ontwikkeld door VolkerWessels Vastgoed en Boschveen Projectontwikkeling, na een prijsvraag van de gemeente Veenendaal. Bouwmaatschappij Ufkes Apeldoorn is verantwoordelijk voor de realisatie van “De Reünie”. VolkerWessels Vastgoed en Bouwmaatschappij Ufkes Apeldoorn zijn beiden VolkerWessels-ondernemingen.

De Reunie groep

Bijna alle appartementen verkocht

Na een succesvolle verkoopperiode is inmiddels een groot aantal appartementen verkocht aan particuliere kopers. Dit zijn veelal jonge mensen afkomstig uit Veenendaal of directe omgeving. De appartementen zijn gesitueerd in de voormalige leslokalen, aula en gymzaal en hebben een woonoppervlakte variërend van ca. 30 m2 tot ca. 104 m2. Bij de renovatie blijven de authentieke details en de uitstraling van de school grotendeels in stand.

De Reunie oude technische school

Patrimonium

Piet de Vrije, directeur Patrimonium“Als Veenendaalse corporatie zijn wij trots, dat wij kunnen bijdragen aan de instandhouding van dit karakteristieke schoolgebouw. De voormalige Talma-school roept bij veel Veenendalers oude herinneringen op. Met deze overeenkomst komt er weer een aantrekkelijk aanbod voor starters in het huursegment op de markt.”

Succesfactoren

Marcel Schipper, directeur VolkerWessels Vastgoed: “De samenwerking tussen Patrimonium, gemeente Veenendaal en de ontwikkelende partijen, vormt de basis voor deze duurzame ontwikkeling. Wij waarderen het dat Patrimonium het mogelijk maakt de voormalige school te herbestemmen naar startersappartementen.” De constructieve opstelling van gemeente Veenendaal en het beschikbaar stellen van een subsidie, hebben mede het project haalbaar gemaakt.

 

De bouw is in handen van Bouwmaatschappij Ufkes Apeldoorn bv en start binnen enkele weken. Naar verwachting nemen de renovatiewerkzaamheden ca. 10 maanden in beslag.

 

Meer informatie over dit project en de beschikbare appartementen is onder andere te vinden op www.reunieveenendaal.nl

De Reunie appartementen
+