icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 01 mei 2014

VolkerWessels Vastgoed en Gemeente Lelystad ondertekenen koop- en realisatieovereenkomst 7 woningen Het Boeket

Op vrijdag 25 april jl. is door Wethouder Jop Fackeldey en Alex Voordes, directeur van VolkerWessels Vastgoed, de koop- en realisatieovereenkomst ondertekend. De bouw van 7 woningen binnen het project ‘Het Boeket’ in de wijk Warande start daarmee nog voor de zomer. Gemeente Lelystad en VolkerWessels Vastgoed zijn in overleg voor de bouw van nog 6 woningen binnen ‘Het Boeket’.

Warande ondertekening

Woningmarkt trekt aan

De overeenkomst voor de bouw van de eerste 7 woningen binnen ‘Het Boeket’ is opnieuw een signaal dat de woningmarkt, ook binnen Lelystad, aantrekt. Binnen de nieuwste woonwijk van Lelystad (Warande) komen voorzichtig verschillende nieuwe bouwinitiatieven van de grond. Warande biedt bewoners een aantrekkelijke en ruime leefomgeving, in de onmiddellijke nabijheid van water (IJsselmeer/Markermeer en surf- en zeilplas ‘t Bovenwater), bos (Hollandse Hout) en natuur (Oostvaardersplassen).

Verkocht

De eerste 7 woningen die nu binnen ‘Het Boeket’ worden gebouwd, zijn allemaal verkocht. De rijwoningen kennen twee verschillende types: hoekwoningen en tussenwoningen. Door de zeer scherpe verkoopprijs en de goede prijs/kwaliteitverhouding, zijn de woningen succesvol verkocht. Daarbij hebben bewoners de optie om hun woning ‘Climate Ready®’ te maken voor extra duurzaamheid, wooncomfort en energiebesparing. Alex Voordes van VolkerWessels Vastgoed: “Het ontwerp van de woningen, met daarbij de extra duurzaamheidsoptie spreekt mensen aan. We willen graag een tweede rij van 6 dezelfde woningen realiseren. En als er mogelijkheden zijn om het project af te maken met vrijstaande en twee-onder-een-kap woningen, dan zullen we dat zeker niet laten. We zijn daarover in gesprek met de gemeente”.

Spoedige start bouw

De bouw van de woningen begint zo spoedig mogelijk. De nieuwe bewoners kunnen dan begin 2015 al hun nieuwe woning betrekken.

 

Wethouder Jop Fackeldey: “Gelukkig merken we, dat de bouwactiviteiten in Warande doorgaan. Dat is ook voor de al zittende bewoners belangrijk om de wijk zo snel mogelijk definitief te kunnen inrichten. Met de bouw van de eerste fase van Het Boeket wordt weer een stukje van het eerste deelplan ingevuld. Meer bouwinitiatieven staan op de rol. Lelystad biedt met de wijk Warande toekomstige bewoners een zeer aantrekkelijke woon- en leefomgeving. Goed overleg met partijen als VolkerWessels Vastgoed is belangrijk om binnen Warande ook goede woonproducten te bieden tegen een aantrekkelijke prijs. Met de woningen binnen ‘Het Boeket’ is dat zeker het geval”.

 

Meer informatie over ‘Het Boeket treft u aan op de website www.boeketwarande.nl. Meer informatie over Warande kunt u vinden op www.lelystad.nl/warande.

Warande impressie