icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 15 mei 2019

Verkoop Engelse Park Groningen gestart

95 energieneutrale woningen op een toplocatie in Groningen-Zuid   Op 15 mei is de verkoop gestart van de eerste fase bestaande uit 32 woningen van het project Engelse Park in Groningen. Engelse Park is gelegen op een toplocatie nabij het Sterrebos, de uitvalswegen en het centrum in Groningen. Verwijzend naar de bijzondere historie van de locatie is Engelse Park straks een groene en vriendelijke buurt waar bomen, water en de natuurlijke flora en fauna ruimschoots aan bod komen. Alle 95 woningen, onder architectuur van Bedaux de Brouwer Architecten, hebben een EPC-waarde van 0 (energieneutraal). Engelse Park is een ontwikkeling van VolkerWessels Vastgoed en Ballast Nedam Development.

Natuur-inclusieve woonwijk

Het project bestaat uit in totaal 95 woningen en is gelegen op misschien wel de mooiste woonlocatie van Groningen; in het groen, vlakbij het centrum van Groningen. Groen is zowel letterlijk als figuurlijk een belangrijk thema van het project. De bestaande flora en fauna wordt versterkt en de woningen worden energieneutraal. Daarnaast krijgt het plan de beschikking over elektrische deelauto’s en natuurlijke (speel)voorzieningen zoals vlonderpaden en wadi’s. Engelse Park is gevarieerd en duurzaam.

Tuinwoningen en Park Villa’s

De woningen worden zorgvuldig ingepast tussen de bestaande bomen en groenstructuur en zijn beschikbaar in de typen ‘Tuinwoning’ en ‘Park Villa’ waarbinnen weer diverse varianten uitgewerkt zijn. Zo zijn de Park Villa Geschakeld en Park Villa Vrijstaand uniek in hun soort met een grote loftachtige begane grond met uitzicht aan beide zijden op het groen: het park en de eigen tuin.

Historie

De bewoners van Engelse Park komen op een historische plek te wonen. De locatie ligt langs de Hondsrug, het beleg van Bommen Berends heeft hier plaatsgevonden, een Engels Kamp tijdens de eerste wereldoorlog heeft hier gestaan en het belastingkantoor was hier gehuisvest. In de 21ste eeuw is het tijd voor een nieuw hoofdstuk; een prachtige, groene woonomgeving.

 

De bouw van de woningen is in handen van Rottinghuis’ Aannemingsbedrijf en start naar verwachting eind dit jaar.

 

Bezoek de website www.engelsepark.nl voor meer informatie over het project.