icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 12 maart 2018

Transformatie Woudselaan: van kassengebied naar wonen in het groen

Op 12 maart 2018 ondertekende wethouder Piet Houtenbos van de gemeente Midden-Delfland samen met C.V. Harnaschpolder (VolkerWessels Vastgoed en AM), de overeenkomst voor de ontwikkeling van de Woudselaan in Den Hoorn. De ondertekening is het startsein voor de realisatie van nieuwe woningen in het gebied.

Ontwikkeling

Het nieuwe woongebied Woudselaan ligt tussen de Harnaschdreef en de rijksweg A4. De C.V. Harnaschpolder bouwt er ongeveer 30 woningen; deels vrijstaand, twee-onder-een-kapwoningen en rijwoningen. Tegelijk is er groen licht voor ‘experimentele woningbouw’ in het gebied. Enkele bewoners willen er met elkaar kaswoningen bouwen op basis van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Ook start hier de pilot voor het plaatsen van Tiny houses. De gemeenteraad besloot hierover kortgeleden.

Landelijk karakter

Wethouder Piet Houtenbos:“Het uitgangspunt is dat de Woudselaan zoveel mogelijk haar landelijke karakter behoudt, met een verkeersluwe, recreatieve route. De Woudselaan wordt een gevarieerd woongebied, met ruimte voor bijzondere vormen van wonen.”

Planning

De ondertekening van de ontwikkelovereenkomst maakt de weg vrij voor de verschillende initiatiefnemers in het gebied om een uitwerkingsplan in te dienen.