icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 16 maart 2016

Startsein verbouwing Stadhues Huissen gegeven

Vanmiddag, woensdag 16 maart 2016 is gezamenlijk door VolkerWessels Vastgoed en Gemeente Lingewaard het feestelijke startsein gegeven voor de start van de verbouwing en renovatie van het voormalig stadhuis in Huissen. Aan wethouder Theo Janssen de eer om symbolisch te starten met de sloop door met een sloopkraan de eerste sloophandelingen te verrichten.

Onder de naam Stadhues wordt het gemeentelijk monument, dat oorspronkelijk gebouwd is als klooster, verbouwd en gerenoveerd. Ook wordt een deel nieuwbouw uitgevoerd. Het markante gebouw biedt straks onderdak aan een bibliotheek en een multifunctionele ruimte voor de gemeente, daarnaast worden in het gebouw 24 huurappartementen gerealiseerd voor Stichting WaardWonen.

 

Huissen

Voor het zover is worden de multifunctionele ruimte en 24 appartementen in eerste instantie nog gebruikt als tijdelijke huisvesting voor 48 senioren van Stichting Betuweland. Deze tijdelijke huisvesting zal circa twee jaar duren. Hierna worden de ruimtes verbouwd en krijgen die de definitieve functie. Het ontwerp is gemaakt door architectenbureau Harmonische Architectuur en wordt gerealiseerd door aannemer Veluwezoom Verkerk Bouw (onderdeel van VolkerWessels).

 

 

Wethouder Theo Janssen: “Ik ben er van overtuigd dat wij vandaag, in gezamenlijkheid, een stukje geschiedenis voor Huissen hebben geschreven. En daar ben ik trots op”.

                                                          

Marcel Schipper (directeur VolkerWessels Vastgoed), complimenteerde de betrokken partijen; “Er is een mooie gezamenlijke inspanning gedaan om het mogelijk te maken dit markante gemeentelijk monument een derde leven te geven.”