icon-arrow-right
HomeNieuws Start bouw Poortwijk3 gevierd

Start bouw Poortwijk3 gevierd

Actueel

Wethouder Van Buuren van gemeente Oud-Beijerland verrichte op donderdag 19 september 2013 de eerste handeling als startsein voor de nieuwbouw van de eerste fase in Poortwijk3.

 

Poortwijk3 is een onderdeel van de wijk Poortwijk III in Oud-Beijerland. De wethouder gaf, gehuld in een traditionele witte jas, het symbolische startsein voor de bouw van de 7 geschakelde, 6 twee-onder-één-kapwoningen en 18 huurwoningen voor HW Wonen. Na de feestelijke handeling was er een open dag voor geïnteresseerden in een koopwoning in Poortwijk3. Zij ontvingen hier informatie over de beschikbare woningen en de openbare inrichting in de wijk.

Bouwvoorbereiding fase 1 gestart

De bouwvoorbereiding van fase 1 van Poortwijk3 is gestart. Deze fase telt 31 woningen: 13 koopwoningen en 18 huurwoningen voor HW Wonen. Inmiddels wordt de bouwplaats ingericht en worden op korte termijn de eerste echte werkzaamheden verricht. De woningen, gebouwd door Kroon & De Koning,  worden naar verwachting voor de zomer van 2014 opgeleverd.

Ontwerp mede op basis van woonwensen toekomstige bewoners

VolkerWessels Vastgoed ontwikkelt in Poortwijk3 78 vrije sector koopwoningen, waarvan de eerste woningen nu gebouwd gaan worden. Het ontwerp voor deze woningen is gemaakt door Klunder architecten uit Rotterdam. Dit is gebeurd mede op basis van de woonwensen van de toekomstige bewoners.

Ruime en zeer gevarieerde opzet

De opzet van het plan is ruim en zeer gevarieerd. De woningen zijn tenminste 6 meter breed en staan op kavels vanaf circa 180m². De architectuur benadrukt de individuele woning. Door toepassing van verschillende kapvormen, steenkleuren en gevelindelingen verschilt iedere woning van de woning ernaast.

VolkerWessels Climate Ready concept

Het waterrijke plan bestaat uit geschakelde woningen, drie-onder-één kapwoningen, twee-onder-één kapwoningen en vrijstaande woningen, allemaal ontwikkeld met het VolkerWessels Climate Ready concept, waardoor de woningen bijdragen aan een schoner milieu en lagere energiekosten. Meer informatie over deze woningen aan het water kijk op http://www.webcomposer.nl/modules/CVWN0100/www.poortwijk3.nl%20 De verkoop is in handen van Veldhoen & Romeijn makelaars uit Oud-Beijerland.

Multifunctionele school

De koopwoningen in Poortwijk3 maken onderdeel uit van de Poortwijk III. Hier is op dit moment de Agrimarkt reeds geopend en zijn de woningen van HW Wonen aan de Muzieklaan al gereed. Volgend voorjaar opent de multifunctionele school de deuren.

Poortwijk3 start bouw gevierd
+