icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 31 juli 2013

Start bouw nieuwe fase de IJsseltuinen feestelijk gevierd

Start bouw de IJsseltuinen 2013 3

Op woensdag 10 juli 2013 is door wethouder P. Drenth van gemeente Doetinchem het startsein gegeven voor de bouw van de nieuwste fase van ‘de IJsseltuinen'. De nieuwste fase omvat de bouw van 11 eengezinswoningen en 8 twee-onder-één-kapwoningen aan de Oude IJssel in Doetinchem. Op de bouwplaats aan het Zaagmolenpad hees de wethouder een onderdeel van het prefab-casco van de woningen op zijn plaats. De toekomstige bewoners van dit nieuwe stukje Doetinchem waren hier getuige van. Onder het genot van een hapje en een drankje konden zij nadien alvast kennis maken met hun nieuwe buren.

Start bouw de IJsseltuinen 2013 2

Bouwplan

De woningen maken onderdeel uit van het door VolkerWessels Vastgoed ontwikkelde bouwplan ‘de IJsseltuinen'. De wijk bestaat al sinds 2006 en omvat door de realisatie van de voorgaande fasen reeds een breed scala aan fraaie appartementen en vrijstaande en geschakelde woningen.

Het ontwerp van de woningen in deze nieuwste fase is van Theo Verburg architecten uit Ede, die ook verantwoordelijk was voor het ontwerp van een deel van de woningen uit de voorgaande fasen.

Voortgang

Een lichtpuntje in de huidige, lastige markt voor nieuwbouwwoningen. Vastgoedontwikkelaar Ronald van Ommen van VolkerWessels Vastgoed: "Wij zijn blij dat we met deze ruime woningen en een goede prijsstelling aansluiting hebben gevonden bij de behoefte van onze kopers"

 

De bouwvoorbereiding van de woningen startte in april van dit jaar. Sinds begin juni is aannemer Reinbouw bv ook daadwerkelijk op de bouwplaats aan het bouwen. Inmiddels staan de eerste casco's en worden de woningen nog dit jaar opgeleverd.

 

Er zijn nog enkele woningen beschikbaar, meer informatie is te vinden op http://www.ijsseltuinen.nl/ of via Ten Hag makelaars in Doetinchem of REBO ERA Makelaars in Doetinchem.

Start bouw de IJsseltuinen 2013 4