icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 11 april 2012

Start bouw Nes Noord

Vliedlande vof  bouwt in Schagen een blauw gekleurd woongebied Op donderdag 12 april geven de heer Westerink, burgemeester van Schagen en de heer Bouwes, wethouder van Schagen gezamenlijk het startsein voor de bouw van de eerste 83 woningen van het bouwplan Nes Noord te Schagen. De officiële handeling van de start bouw vindt plaats op de bouwplaats Nes Noord in Schagen om 16.00 uur.

Nes noord                                                                                                         

Nes Noord wordt gekenmerkt door drie op zichzelf staande woongebieden en veel water. Dwars door de wijk loopt de Kreek. Het gebied in het zuiden, de Dorpsweide, is een open gebied met drie appartementsgebouwen met in totaal 64 appartementen. Het Dorpsveld ligt in het midden en heeft een meer aaneengesloten bebouwing en aan de rand kavels voor eigen bouw. In het Dorpsveld komen in totaal ongeveer 200 woningen. Ten noorden van de nieuwe ontsluiting tussen de overweg Nes en de N241 komt het Waterveld met lossere bebouwing.

Realisatie woningen                                                                                                

Vliedlande vof, een samenwerkingsverband tussen de ervaren ontwikkelaars van integrale woongebieden VolkerWessels Vastgoed en Bouwfonds Ontwikkeling, realiseert in deze eerste
fase 22 koopappartementen, 26 eengezins koopwoningen, 20 huurappartementen en 15 eengezins huurwoningen. Naast de woningbouw wordt in de noordelijke punt van de wijk een orthopedagogisch zorgcentrum en een bijbehorende school gerealiseerd. Het sportcomplex is al in gebruik.

Van alle koopwoningen in deze 1e fase zijn nog slechts enkele twee-onder-een-kapwoningen te koop. Belangstellenden kunnen voor meer informatie en de aantrekkelijke voorwaarden terecht op de website http://www.schagennesnoord.nl/ of kunnen zich wenden tot VLIEG Makelaars, tel. 0224-29 64 41.

De huurwoningen  zijn verkocht aan de Wooncompagnie te Hoorn. Zij gaan te zijner tijd de verhuur van de woningen verzorgen.