icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 06 november 2018

Start bouw koopappartementen Westergouwe Gouda

Op 6 november 2018 is door wethouder Michiel Bunnik van de gemeente Gouda officieel het startsein gegeven voor de bouw van de eerste koopappartementen in Westergouwe. VOF Westergouwe, een samenwerking tussen VolkerWessels Vastgoed B.V. en Heijmans Vastgoed B.V., heeft aannemingsbedrijf Boele & van Eesteren opdracht gegeven de bouw te realiseren van 31 appartementen genaamd Wieringenhof. Het betreft 31 riante appartementen met uitzicht over de waterplas van Westergouwe, waarvan inmiddels 28 appartementen zijn verkocht. De oplevering wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2020. Wieringenhof is het sluitstuk van de 1e fase van ca. 450 woningen in Westergouwe.

Westergouwe is een nieuwbouwwijk in Gouda waar uiteindelijk ca. 4.000 woningen verrijzen.

De nieuwbouwwijk is ruim opgezet en waar kwalitatief hoogwaardige nieuwbouw wordt gecombineerd met het beste dat het Groene Hart te bieden heeft.

Veelzijdige locatie

De nieuwe bewoners van Westergouwe leven in een wijk welke gebouwd wordt met het oog op duurzaamheid, voorzien van alle gemakken en comfort. Vanaf fase 2 wordt alles tevens gasloos gebouwd. Er zijn ook voorzieningen aanwezig zoals een school, kinderdagverblijf, gezondheidscentrum, speelvoorzieningen en een supermarkt in aanbouw. Wonen in Westergouwe betekent wonen op het snijvlak van stad en natuur. Rotterdam, Utrecht en Den Haag liggen op minder dan een half uur rijden.De dorpen rond Gouda op minder dan 10 minuten en de hele wijk ligt in het blikveld van het historische en bruisende Gouda.

 

Groen-blauwe zone

Grote aantrekkingskracht is de zogeheten groen-blauwe zone. Dit onderdeel van Westergouwe beslaat ca. 50 ha natuur- en recreatiegebied waar wandelen, fietsen, vogels spotten, spelevaren etc. mogelijk is. Dit gebied is reeds aangelegd en geopend. Het totale plangebied omvat ca. 200 ha.