icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 28 april 2014

Start bouw Dorpshart Renswoude

De familie Van Rinsum en VolkerWessels Vastgoed hebben op 28 april 2014 een handtekening gezet onder de overeenkomst voor de bouw van een nieuwe Emté supermarkt en 150 m² winkelruimte in het centrum van Renswoude. Met deze overeenkomst is een belangrijke stap gezet in de realisatie van het Dorpshart. Binnenkort wordt gestart met de bouw van de circa 1.300 m² grote, nieuwe supermarkt, circa 800 m² overige winkelruimtes, 20 huurappartementen voor het gemeentelijk woningbedrijf en 10 eengezins-koopwoningen.

Projectwethouder Dorrestijn blij met start bouw

Na een voorbereidingsperiode van vijf jaar wordt binnenkort gestart met de eerste bouwwerkzaamheden. Projectwethouder Didi Dorrestijn van de gemeente: “Zo’n tien jaar geleden heeft de ondernemersvereniging het initiatief genomen voor een winkelcentrum in Renswoude. Aanleiding was toen, dat het aantal winkels terugliep. De gemeente heeft daarom de afgelopen jaren alle zeilen bijgezet om een Dorpshart mogelijk te maken. Ik ben dan ook heel blij, dat met deze handtekeningen de bouw nu kan beginnen”.

Nog commerciƫle ruimtes beschikbaar

De verkoop van de eengezinswoningen is in december 2013 gestart. De gevarieerde woningen met elk een eigen karakter, vallen goed in de smaak. Inmiddels zijn acht van de tien woningen verkocht en de laatste twee onder optie. Het gemeentelijk woningbedrijf start eind mei/begin juni met de verhuur van de 20 appartementen, inclusief parkeerplaats. Naast de nieuwe supermarkt zijn nog enkele commerciële ruimtes beschikbaar met voldoende parkeergelegenheid.

Succesfactoren

Marcel Schipper, directeur VolkerWessels Vastgoed: ”De goede mix van woningen en winkels, de fraaie architectuur en samenwerking met alle betrokken partijen vormen de basis voor dit succes”. De bouw van de winkels en woningen in het Dorpshart is in handen van Veluwezoom Verkerk Bouw uit Zevenaar (onderdeel van VolkerWessels). Het werk neemt naar schatting ruim twaalf maanden in beslag.

Start bouw Dorpshart Renswoude