icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 26 juni 2014

Start bouw 21 woningen De Hoven in Sterrenberg te Huis ter Heide

In Huis ter Heide is de bouw gestart van 21 eengezinswoningen in deelplan De Hoven (project Sterrenberg). Binnen enkele maanden was 90% van de woningen succesvol verkocht, hierdoor kon snel worden gestart met de bouw. De succesvolle verkoop van het project De Hoven kan worden toegeschreven aan de ligging van Sterrenberg, midden in het groen en dichtbij voorzieningen, de aansprekende architectuur van de woningen, de scherpe prijsstelling en de optie Energienota-nul.

Energienota-nul

Consumenten zijn enthousiast over het door VolkerWessels ontwikkelde Energienota-nul-pakket. Energienota-nul wordt de nieuwe standaard in de bouwwereld, woningen waarvan de energielasten nul kunnen zijn. Het doel is tweeledig, minimale woonlasten voor bewoners en reductie van de CO2-uitstoot tijdens het gebruik van de woning. Bij het project De Hoven is Energienota-nul als extra optie aangeboden. Negen woningen worden nu gebouwd volgens het Energienota-nul principe en twee woningen worden gebouwd met extra energiebesparende opties, zoals een extra isolatiepakket en zonnepanelen. Ruim 50 procent van de kopers heeft dus gekozen voor de aankoop van energiebesparende maatregelen.

Sterrenberg fase 3 voor

Centraal wonen in het groen

De eengezinswoningen in De Hoven liggen aan kleinschalige dorpsstraatjes en vormen gezamenlijk hofjes. De woningen staan bovendien direct naast de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. De architectuurstijl van Soeters van Eldonk Architecten refereert aan de ‘30-er jaren, maar ook moderne stijlkenmerken zijn prominent aanwezig. Erkers, dakkapellen, royale dakoverstekken, luifels en genuanceerd metselwerk zorgen voor een rijke uitstraling met een persoonlijk tintje. De slogan “Centraal wonen in het groen” is dan ook echt van toepassing.  

De ruime woningen hebben een woonoppervlak van 118 m2, een inhoud van ruim 400 m3 en een vrije achtertuin. Verkoopprijzen van de woningen zijn vanaf € 219.500 vrij op naam. De verwachting is, dat de woningen in het eerste kwartaal van 2015 worden opgeleverd. Momenteel zijn er nog twee woningen te koop.

Voltooiing deelgebied De Hoven nadert

Met de bouw van deze 21 woningen, nadert deelgebied De Hoven de voltooiing. De 18 woningen uit de laatste fase komen binnenkort in de verkoop. In De Hoven zijn reeds 39 woningen en 60 appartementen gerealiseerd.

Sterrenberg fase 3 achter

Over project Sterrenberg

Op Sterrenberg worden in totaal 400 marktwoningen gerealiseerd. Ruim de helft is op dit moment reeds gebouwd of in aanbouw. Het woningaanbod is divers: van eengezinswoningen tot vrije bouwkavels en van appartementen tot twee-onder-een-kapwoningen. Een deel van de woningen wordt in de sociale sector als koop- en huurwoning aangeboden. Op Sterrenberg is sprake van zogenaamde omgekeerde integratie: de mensen met een verstandelijke beperking die in één van de zeven nieuwe zorggebouwen wonen, krijgen er met de komst van de 400 marktwoningen nieuwe buren bij. Door de centrale ligging (Zeist, Amersfoort en Utrecht liggen op steenworp afstand) is de wijk geliefd bij zowel de stadsliefhebber als de liefhebber van rust, ruimte en groen. 

 

Meer informatie over het project is te vinden op http://www.wonenopsterrenberg.nl.

 

Het Informatiecentrum Sterrenberg is elke werkdag van 9.00 tot 17.00 uur geopend voor bezoekers, maar ook op afspraak. De grote gebiedsmaquette staat hier permanent opgesteld en alle informatie is aanwezig om een goed beeld te schetsen van het wonen op Sterrenberg.

 

Sterrenberg is een ontwikkeling van VolkerWessels Vastgoed, een dochterbedrijf van VolkerWessels. De bouw is in handen van Bouwcombinatie Sterrenberg en wordt uitgevoerd door Bébouw Midreth (tevens een VolkerWessels onderneming).