icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 15 mei 2013

Start bouw 1e fase nieuwbouwproject Waterfront te Dalfsen

In opdracht van de Ontwikkelingscombinatie Waterfront Dalfsen, is de bouwkundig aannemer op woensdag 15 mei 2013 gestart met de bouw van fase 1 van het nieuwbouwproject Waterfront. De Ontwikkelingscombinatie Waterfront Dalfsen betreft een samenwerking tussen VolkerWessels Vastgoed en Loostad Vastgoedontwikkeling, beiden onderdeel van het VolkerWessels concern.

Logo Waterfront Dalfsen

Eerste fase

De symbolische aftrap van de werkzaamheden is woensdagmiddag gegeven door de heer Muijlwijk van Woonstichting VechtHorst en de heer Geveling van Hans Geveling Supermarkten. De starthandeling betrof het intrillen van een damwandprofiel en de onthulling van het bouwbord. De formele starthandeling vond plaats in de Witte Villa, die in een latere fase invulling zal krijgen als grand café en daarmee het bruisende hart van de nieuwe woonwijk zal gaan vormen.

 

De eerste fase bestaat uit een ondergrondse parkeergarage met circa 100 parkeerplaatsen, een Albert Heijn, 20 appartementen ten behoeve van VechtHorst, een commerciële ruimte en 3 maisonnettes. Daarnaast zullen er, indien de verkoop volgens verwachting verloopt, 4 rijwoningen, 2 geschakeld-vrijstaande woningen en 3 vrijstaande woningen worden gebouwd.

  

De parkeerkelder zal worden gerealiseerd door een combinatie van Koenen Bouw en ELJA Beton & Waterbouw. De bovenbouw zal worden uitgevoerd door Koenen Bouw.

Omlegging Raadhuisstraat

De werkzaamheden ten aanzien van het bouwrijp maken van de locatie, zijn grotendeels afgerond. Ten behoeve van de bouw van de parkeergarage, zal de Raadhuisstraat ter plaatse van de bouwplaats tijdelijk worden omgelegd. Zodra de kelder gereed is, zal de Raadhuisstraat op het definitieve tracé worden gelegd. Naar verwachting zal dat in het vierde kwartaal van dit jaar plaatsvinden.

 

De tweede fase van het project betreft drie bouwdelen aan de Vecht. De ontwikkeling van bouwdeel 5, nabij de jachthaven, is inmiddels gestart.