icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 14 december 2017

Ruim 40% opgeleverde woningen energieneutraal of nog duurzamer

Ruim 40% van de woningen die VolkerWessels Vastgoed in 2017 heeft opgeleverd is energieneutraal of nog duurzamer: Energie-nota-nul of Nul-Op-De-Meter. Deze woningen hebben geen gasaansluiting, zijn all-electric en er wordt gebruik gemaakt van duurzame technieken zoals WKO’s (warmte-koude-opslag) en de opwekking van duurzame energie met zonnepanelen. Dat betekent een groot voordeel voor het klimaat en zorgt voor toekomstbestendige woningen. VolkerWessels Vastgoed heeft de ambitie om het percentage duurzame woningen in de komende jaren exponentieel te laten groeien.

BENG

Marianne Davidson, manager Duurzaamheid & Innovatie bij VolkerWessels Vastgoed:


“Met de ambitie van het klimaatakkoord en met de komst van BENG (Bijna EnergieNeutraal Gebouw) zal de markt de komende jaren structureel moeten verduurzamen. Wij doen dat door onze ambitie waar te maken en te blijven innoveren. Zo werken wij aan gebiedsbrede opslag van energie, een maatregel die steeds aantrekkelijker wordt door onder andere de afbouw van de salderingsregeling.”

 

Een groot voordeel van duurzame woningen zijn de lagere energielasten voor de bewoner en de mogelijkheid de woning niet alleen te verwarmen maar ook te koelen in de zomer, wat zorgt voor extra comfort voor de bewoner. Daarnaast krijgen kopers van dergelijke energieneutrale woningen vanaf 2018 maar liefst €25.000 extra hypothecaire ruimte. Wilt u meer informatie over de projecten van VolkerWessels Vastgoed, bekijk dan de projecten onze website.

 

Samen bouwen aan een betere #levenskwaliteit.