icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 18 december 2015

Rijswijk tekent samenwerkingsovereenkomst met Dura Vermeer en VolkerWessels Vastgoed

Op 17 december jl. heeft wethouder Ronald van der Meij namens de gemeente Rijswijk de samenwerkingsovereenkomst getekend met de ontwikkelcombinatie Beatrixzone RijswijkBuiten. Deze overeenkomst leidt er toe, dat de ontwikkelcombinatie de komende jaren 250 woningen kan realiseren op de percelen direct gelegen aan de Prinses Beatrixlaan.

Rijswijk tekent samenwerkingsovereenkomst met Dura Vermeer en Vo

De ontwikkelcombinatie Beatrixzone RijswijkBuiten is een gezamenlijke ontwikkeling van Dura Vermeer Bouw ZuidWest en VolkerWessels Vastgoed. De ontwikkelcombinatie zal voor eigen rekening en risico de locatie ontwikkelen. Gelet op hun kennis en ervaring heeft de gemeente Rijswijk er het volste vertrouwen in dat deze ontwikkelcombinatie ook op deze locatie duurzame woningen met een EPC van 0,0 zal realiseren. Het aanbod in woningen zal zowel bestaan uit grondgebonden woningen als appartementen.

Wethouder Ronald van der Meij: ik ben buitengewoon verheugd dat met de ondertekening van deze overeenkomsten wij in RijswijkBuiten ook vanaf 2016 wederom flink kunnen doorpakken om aan de vraag van vele potentiële huizenkopers te kunnen voldoen". Directeur VolkerWessels Vastgoed Marcel Schipper ziet het project met vertrouwen tegemoet: wij ervaren het als bijzonder prettig dat de gemeente Rijswijk eenzelfde duurzaamheidsambitie heeft als onze onderneming waardoor er in dit project standaard woningen zullen worden aangeboden met een EPC van 0,0 ruim onder de eisen van het bouwbesluit. Hierbij zetten we geen stip op de horizon, maar voorbij de horizon. Rob Steijn, directeur Dura Vermeer Bouw ZuidWest sluit zich hierbij aan. Hij benadrukt daarbij de bijzondere samenwerking binnen RijswijkBuiten: "RijswijkBuiten is een katalysator voor samenwerking! Samenwerking tussen gemeente en private partijen, maar vooral die met de woonconsumenten".

 

RijswijkBuiten

RijswijkBuiten
In de komende 10 jaar verandert de zuidkant van Rijswijk compleet. Tot 2023 worden er 3.500 woningen gerealiseerd in Sion en ’t Haantje, waarvan momenteel meer dan 300 woningen gerealiseerd zijn. RijswijkBuiten wordt een wijk die in het oog springt. Een wijk voor- en van iedereen, maar bovenal een duurzame wijk. Energiezuinig en dat ziet men terug in de energierekening. Maar ook duurzaam door de ruime opzet, de opzet met zogenaamde parkeerhoven als ook de groene omgeving en het water in het gebied.

 

Voor meer informatie kijk op:

www.rijswijkbuiten.nl