icon-arrow-right
HomeNieuws Pensioenfonds BPL koopt 55 zeer energiezuinige woningen

Pensioenfonds BPL koopt 55 zeer energiezuinige woningen

Actueel | In de media

10 maart 2016 Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw (BPL) heeft via Syntrus Achmea Real Estate & Finance 55 zeer energiezuinige woningen aangekocht in Veenendaal. De woningen aan de Ambachtstraat worden ontwikkeld door VolkerWessels Vastgoed en Boschveen Projectontwikkeling. De oplevering staat gepland in het vierde kwartaal van 2016.

Veenendaal Syntrus

De energienota nul-woningen variëren in oppervlakte tussen de 117 en 136 vierkante meter. Zij worden aangeboden in het betaalbare segment van de vrije sector huur. Bijzonder is dat de bewoners geen gas en vrijwel geen elektriciteit gebruiken. Dat komt door de zeer hoogwaardige isolatie, waaronder triple beglazing. Zonnepanelen op het dak leveren voldoende energie om het huishouden te kunnen draaien. Een luchtwarmtepomp zorgt voor efficiënte opwekking van warmte voor het tapwater en de ruimteverwarming. De traditionele gasaansluiting behoort tot het verleden.

 

De aankoop in Veenendaal past in de strategie van BPL om duurzaam te beleggen. “Deze woningen zijn goed voor het milieu, goed voor de portemonnee van de huurders en ze leveren de deelnemers van het pensioenfonds een duurzaam rendement op”, zegt Henk Onstwedder, voorzitter beleggingsadviescommissie van BPL. “Daarmee snijdt het mes aan drie kanten.”

“Wij zijn verheugd dat we met deze aankoop de specifieke wensen van onze klant kunnen invullen”, zegt Peter Appeljan, director Woningbeleggingen bij Syntrus Achmea. “Duurzame vrije sector huurwoningen op de goede locaties zijn om meer dan één reden een uitstekende investering voor institutionele beleggers, op korte en op langere termijn.”

 

VolkerWessels Vastgoed ziet dat BPL de toegevoegde waarde van energienota nul erkent. “Het bouwbesluit is niet langer bepalend voor de mate van duurzaamheid bij woningen. Het gaat om het beleid van de belegger. Hiermee kan een versnelde verduurzaming van nieuwbouwwoningen worden gerealiseerd”, aldus Onno Dwars, hoofd acquisitie & innovatie van VolkerWessels Vastgoed.

 

De 55 woningen in Veenendaal maken deel uit van een groter project, waarbij een voormalige school en aangrenzend industrieterrein worden herontwikkeld. De ontworpen verkaveling zoekt aansluiting bij de omliggende wijkstructuur en hersteld het ‘woonstraat profiel’.

+