icon-arrow-right
HomeNieuws Ontwerp passiefhuis SpaarneBuiten gecertificeerd

Ontwerp passiefhuis SpaarneBuiten gecertificeerd

Actueel

Op 29 november 2012 hebben VolkerWessels Vastgoed en KondorWessels Vastgoed, tijdens een intern PlusWonen-congres van VolkerWessels Vastgoed, het certificaat ‘Ontworpen volgens PassiefBouwen Keur' ontvangen van Stichting PassiefBouwen.nl. Dit keurmerk staat er voor garant, dat het ontwerp en de bouw van de woningen ook echt aan alle hoge kwaliteitseisen van de stichting voldoen. Lees meer over het keurmerk op www.passiefbouwen.nl

 

Op het bedrijventerrein van de KVWS wordt door VolkerWessels Vastgoed en KondorWessels Vastgoed de bestemming aangepast om een uitzonderlijke woningbouwlocatie te realiseren. Uitzonderlijk, omdat de nabijheid van Amsterdam en Haarlem wordt gecombineerd met een landschappelijke setting van formaat. De locatie ligt middenin het militair-strategische landschap van de Stelling van Amsterdam. Het gebied kijkt over het water van de Spaarne uit op het pittoreske, beschermde dorpsgezicht van Spaarndam. In totaal worden er meer dan 300 woningen gerealiseerd. De eerste fase is reeds opgeleverd en de tweede fase gaat medio 2013 in verkoop.

 

Deze passiefhuizen komen op de meest prominente plek van de te realiseren wijk SpaarneBuiten. BuildDesk heeft alle benodigde passiefhuisberekeningen (PHPP) in opdracht van VolkerWessels Vastgoed uitgevoerd. Daarnaast is het bouwteam van zowel bouwkundige als installatietechnische input voorzien.

 

Tijdens de uitvoering zal BuildDesk VolkerWessels Vastgoed blijven begeleiden, zodat het ontwerp na realisatie blijft voldoen aan alle eisen. Volgens de huidige planning zal de verkoop van de woningen medio 2013 starten.

+