icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 09 juni 2016

Onno Dwars winnaar DGBC Green Leader Award 2016

Onno Dwars van VolkerWessels Vastgoed is uitgeroepen tot de winnaar van de Green Leader Award 2016. Dat gebeurde op de PROVADA in de RAI Amsterdam. De Green Leader Award is in het leven geroepen om de verduurzaming van de vastgoedsector te versnellen. Beslissers die lef en persoonlijk leiderschap tonen kunnen met hun nieuwe, verfrissende inzichten het verschil maken en zodoende een krachtige impuls geven aan het verduurzamen van de gebouwde omgeving. De Green Leader Award moet het kaf van het koren scheiden als het gaat om duurzaamheidsambities. De award wil de beste voorbeelden boven halen en serieuze inspanningen die het milieu sparen belonen.

Amibitie

Vanaf de ondertekening van het Lenteakkoord in 2007 heeft Onno Dwars zich met volledige overgave op het thema duurzaamheid gestort. Dit heeft hij op een zeer aanstekelijk manier gedaan. Wet- en regelgeving zijn voor Onno de ondergrens, zijn ambitie de maximale norm. Voorbeelden van zijn duurzame betrokkenheid zijn de ontwikkeling van het Climate Ready Concept, de circulaire herhuisvesting Alliander in Duiven, de realisatie van Stroomversnelling renovatie woningen en de eerste levensloopbestendige nul-op-de-meter renovatiewoningen voor Stadlander in Oud Vossemeer. Onno is daarnaast actief op social media, hij geeft lezingen en schrijft blogs/ columns en artikelen om zijn kennis te delen en het debat te voeren. Hij behoort tot de vaste columnisten voor Duurzaam Gebouwd en Bouwend Nederland (Podium). Hij ervaart als geen ander dat het delen van kennis nieuwe inspiratie geeft en de sector als geheel op een hoger niveau brengt.

Schaap met 5 poten

 

Van de vijf genomineerden behaalde Onno Dwars de meeste stemmen van het publiek. Opvallend was dat hij veel waardering kreeg

van een brede groep bedrijven en andere organisaties actief in de vastgoedsector. Juryvoorzitter Maurits Groen prijst Onno Dwars als de terechte winnaar van deze nieuwe award voor persoonlijk leiderschap en lef in de bouw- en vastgoedsector: “Als jury hadden we een ambitieus ‘schaap-met-vijf-poten’ wensenlijstje met criteria waaraan de ideale Green Leader zou moeten voldoen. En het lijkt wel alsof die eigenschappen Onno Dwars stuk voor stuk op het lijf zijn geschreven. Het is zeer positief en hoopvol dat de nieuwe generatie ‘bouwers/ontwikkelaars’ in Onno Dwars een voortrekker heeft met zo’n glasheldere visie, adequate vakkundigheid en persoonlijk initiatief en lef.”

 

Jury

De jury bestond uit Maurits Groen (juryvoorzitter), Boudewijn Warbroek (hoofdredacteur Cobouw), Wabe van Enk (hoofdredacteur Property NL), Annemarie van Doorn (directeur DGBC) en Andy van den Dobbelsteen (Hoogleraar Climate Design & Sustainability, TU Delft). Naast Onno Dwars bestonden de genomineerden uit Jeanet van Antwerpen (CEO SADC), Klaas de Boer (Directeur Zuidas), Coen van Oostrom (CEO OVG) en Rutger Schuur (Hoofd Real Estate Clients ABN AMRO)

 

www.greenleaderaward.nl