icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 11 oktober 2016

Onno Dwars verkozen tot meest duurzame projectontwikkelaar

VolkerWessels Vastgoed ontwikkelaar beloond met plek 13 in Trouw Duurzame 100   Onno Dwars, Hoofd Acquisitie & Innovatie bij VolkerWessels Vastgoed, is opnieuw hoog geëindigd bij een duurzaamheids-verkiezing. Trouw publiceert jaarlijks de Duurzame Top 100: een prestigieuze ranglijst met de 100 meest invloedrijke Nederlanders op het gebied van duurzaamheid. Daarbij is Onno Dwars geëindigd op de 13e plaats. Dat maakt hem de meest duurzame projectontwikkelaar van Nederland. De Duurzame 100 werd dit jaar bekend gemaakt op de Dag van de Duurzaamheid, 10 oktober, in Pakhuis de Zwijger.

Een onafhankelijke jury van twaalf experts stelde de ranglijst samen. Duurzame 100 weerspiegelt voor een belangrijk deel wat mensen het afgelopen jaar betekend hebben op het gebied van duurzaamheid en natuur. Daarnaast is er een grove toetsing op de drie criteria die de jury afgelopen jaar bij de selectie hanteerde: daadkracht/impact, innovativiteit en brede visie. De ranglijst zelf is gevarieerd: politici, bestuurders, wetenschappers, natuurbeschermers, ondernemers en zelfs artiesten delen de 100 plaatsen. Letterlijk rijp en groen op één lijst.

 

Onno was de afgelopen jaren de drijvende kracht achter vele energieleverende gebouwen in Nederland. Hij is actief op social media, geeft lezingen en schrijft blogs/ columns en artikelen om zijn kennis te delen en het debat te voeren. Eerder dit jaar heeft Dwars de Green Leader Award gewonnen.

VolkerWessels zet vol in op innovatie en duurzaamheid. Uiteindelijke doel is bijdragen aan het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen. VolkerWessels Vastgoed vertaalt dat concreet in de ontwikkeling van energieleverende gebieden, ontwikkeling van biobased woningen, en toekomstbestendig vastgoed. Dat alles met als uitgangspunt het welzijn van mensen.

 

De volledige lijst is na te lezen op http://www.trouw.nl/redactie/duurzame100/