icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 13 juni 2016

Ondertekening herontwikkeling monumentale HBS Brielle

Wethouder André Schoon van de gemeente Brielle en directeur Marcel Schipper van VolkerWessels Vastgoed hebben de realisatieovereenkomst getekend voor de herontwikkeling van de monumentale Rijks HBS in Brielle. De oude school wordt getransformeerd naar een luxe appartementencomplex. VolkerWessels Vastgoed werkt hierbij samen met ingenieursbureau IOB en Molenaar & Co architecten.   

Rijks HBS, Brielle

In het markante Rijks-HBS gebouw aan de Jan Matthijssenlaan was ooit het Maerlant-college gevestigd. Het robuuste monumentale gebouw, daterend uit 1927, ligt in De Plantage; de villabuurt in het schootsveld van de historische vestingstad Brielle. Het unieke gebouw ligt in een groene omgeving, op loopafstand van het centrum.

Monumentale waarde

Met respect voor de monumentale waarde van de Rijks-HBS worden de voormalige klaslokalen en zolderruimten omgevormd tot appartementen van verschillende grootte. De traphal, met glas-in-lood ramen, blijft in volle glorie bestaan. De appartementen krijgen een bijzondere allure dankzij de grote ramen en verdiepingshoogte van ruim vier meter. Aan de zijde van de Vesting Brielle is er ruimte voor een aantal nieuwbouwappartementen; hier komen geschiedenis en modern wooncomfort samen.

 

Rond het gebouw wordt een gemeenschappelijke tuin aangelegd. Het ontwerp van deze tuin wordt gemaakt door Bleeker Nauta landschapsarchitecten en draagt bij aan een zorgvuldige inpassing van het appartementengebouw in de omliggende villabuurt De Plantage. Dit versterkt de relatie met de Vesting Brielle.

Luxe appartementen

Het ontwerp voor de verbouwing van de monumentale school tot luxe appartementencomplex wordt deze zomer afgerond. In de tweede helft van 2016 zal VolkerWessels Vastgoed geïnteresseerden kennis laten maken met het ontwerp en het monumentale gebouw.