icon-arrow-right
HomeNieuws Nieuwe fase Helpermaar in Groningen-Zuid

Nieuwe fase Helpermaar in Groningen-Zuid

Actueel | In de media

Diverse woningen in aanbouw

 

Wethouder Roeland van der Schaaf van de gemeente Groningen heeft samen met toekomstige bewoners van de nieuwste woningen in aanbouw de vlag gehesen op de succesvolle voortgang in de nieuwbouwwijk Helpermaar. Op dit moment zijn er 25 woningen in aanbouw. Helpermaar is een succesvolle gebiedsontwikkeling van nu al 231 luxe woningen ontwikkeld door VolkerWessels Vastgoed in samenwerking met Gemeente Groningen. Er zijn tevens ca. 120 woningen en appartementen in ontwikkeling.

Nieuwste fase

De 25 woningen in de nieuwste fase van Helpermaar die op dit moment in aanbouw zijn, krijgen elk een sterke eigen identiteit door de krachtige en afwisselende architectuur. De ‘architectonische handtekening’ van architecten en stedenbouwkundig bureau Kuiper Compagnons is terug te zien in de ontwerpen. Alle woningen zijn verkocht.

2 Singelwoningen

De 2 Singelwoningen vormen de afronding van de woningen aan de Singel, het meest in het oog springende landschappelijke element van Helpemaar. Het ontwerp van de Singelwoningen is geïnspireerd op de grachtenpanden van de stad waardoor het geheel een stedelijk karakter krijgt.

5 woningen Xprezzo

De 5 woningen vormen de afronding van het plandeel Xprezzo. De woningen hebben een statige architectuur, met grote glaspartijen in de voorgevel, waardoor er zicht is op het aanwezige water aan de voorzijde, en een mooi dakterras op de 3e verdieping.

18 woningen Polderrand

Deze ruime woningen, twee onder één kap of vrijstaand hebben allemaal verschillende architectonische stijlelementen, zoals kaders om de kozijnen en de dakterrassen. Hierdoor hebben de woningen een eigen unieke identiteit en vormen ze samen een mooi ensemble in de nieuwe straat.

Gebiedsontwikkeling

Helpermaar is een geheel nieuwe wijk aan de Van Ketwich Verschuurlaan in het zuiden van de stad Groningen op het voormalige Diaconessenziekenhuisterrein. Deze gebiedsontwikkeling brengt stad, polder en de Hondsrug samen. De wijk heeft veel water en veel groen en alle voorzieningen op loop- en fietsafstand.

Ontwikkeling en realisatie

De woonwijk wordt ontwikkeld door VolkerWessels Vastgoed in samenwerking met de gemeente Groningen en wordt gerealiseerd door Rottinghuis' Aannemingsbedrijf, allebei Koninklijke VolkerWessels ondernemingen.

+