icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 01 maart 2012

Intiem en sfeervol wonen dichtbij het centrum van Wageningen.

Start verkoop De Mouterij, 2e fase Mouterijnoort Wageningen. De verkoop van 10 flexibele twee-onder-één-kapwoningen aan de Beatrixlaan in deelgebied De Mouterij gaat zaterdag 3 maart van start. Het gaat om de 2e fase van project Mouterijnoort in Wageningen.

Mouterijnoort_2
De komende jaren verrijst nabij het stadshart van deze Gelderse plaats de nieuwe woonwijk Mouterijnoort. De nieuwe woonwijk strekt zich uit over drie deelgebieden: De Ambacht, De Mouterij en Diedenoort.

Flexibiliteit voorop: het nieuwe wonen of het nieuwe werken?
Het belangrijkste kenmerk van de woningen in De Mouterij is flexibiliteit. De woningen zijn geheel flexibel te bouwen en in te delen: woningen van één laag met kap of tweelaags met kap, tuingericht of straatgericht wonen, een slaap- of badkamer op de begane grond, een extra speel- of werkkamer, de keuze is aan de koper. Deze keuzemogelijkheden en de flexibiliteit om twee tot vijf slaapkamers te creëren maakt deze woningen ideaal voor zowel gezinnen met kinderen, 45plussers en senioren. In totaal worden in De Mouterij 31 woningen gerealiseerd. De eerste fase bestaat uit 10 twee-onder-één-kapwoningen.

Mouterijnoort_1
Een tuin in de stad
“In Wageningen vind je weinig nieuwbouwwoningen mét een tuin”, vertelt Wim van Veldhuizen, directeur Van Swaay Projectontwikkeling, samen met VolkerWessels Vastgoed medeverantwoordelijk voor de realisatie van dit plan. “Daarom reageren mensen positief op de woningen in Mouterijnoort. We merken natuurlijk wel dat mensen eerst hun eigen huis willen verkopen en dat heeft tijd nodig. Gelukkig hebben de makelaars die het project verkopen verschillende mogelijkheden bedacht om mensen te helpen bij de verkoop van hun eigen woning. Zo zorgen zij voor een mooie styling van de woning om de verkoop te bevorderen. Een andere mogelijkheid is het gratis in de verkoop nemen van een woning door de makelaar voor enkele maanden. Op die manier proberen we de kopers te ontzorgen”, aldus Van Veldhuizen.

Ruimte en sfeer
Deelgebied De Mouterij heeft een unieke uitstraling, mede dankzij de inspanningen van architectenbureau Soeters Van Eldonk. Deze creatieve experts hebben oud en nieuw gecombineerd waardoor er een kenmerkende jaren ’30 sfeer is ontstaan. De bestaande Beatrixlaan staat al bekend om de echte jaren ´30 woningen en de prachtige volwassen bomen. De nieuwe woningen zijn een natuurlijke aanvulling daarop.
Omdat de karakteristieke panden van de voormalige Bavaria-exportbrouwerij zijn bewaard, heeft deze wijk een eigen gezicht gekregen. Dit zal menig liefhebber van historie en sfeer aanspreken. De oude panden zijn verkocht en worden door Stichting BOEI momenteel gerestaureerd en omgebouwd tot woning. Al deze woningen zijn verkocht en worden in 2012 opgeleverd.

Deelgebied Diedenoort wordt in een latere fase gerealiseerd en bestaat uit een compleet nieuw appartementencomplex en 36 eengezinswoningen die grenzen aan een toekomstig stadspark.

Actuele informatie
Meer weten over één van de woningen in De Mouterij of plan Mouterijnoort, kijk dan op de website www.mouterijnoort.nl. Op het makelaarskantoor is een 3d maquette van het plan beschikbaar en zijn de verschillende materialen van de woningen te zien. Bovendien is er de mogelijkheid om een modelwoning van De Ambacht te bezichtigen.

Project Mouterijnoort is een gezamelijke ontwikkeling van Van Swaay Projectontwikkeling en VolkerWessels Vastgoed.